Haberler

Milletvekili Fırat'tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı muharebelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'nda iman dolu bir mücadelenin öyküsünün olduğunu söyledib

İbrahim Halil Fırat mesajında, "Çanakkale zaferi, bir milletin gösterdiği en büyük mücadele ve kazanılmış en büyük zaferlerden biridir. Çanakkale, sadece tarihteki savaşlardan bir savaş değil, bu toprakların ve bu milletin var olma savaşıdır. Milletimizin yurdunu, namusunu, geleceğini koruma mücadelesiydi. Ülkemizde en küçüğünden, en yaşlısına her kesimden insanımız, cepheye koşmuş ve topların işaret taşları olmuşlardır. Düşman kuvvetlerine geçit vermeyen, en büyüğü 20'li yaşların başında rütbeli, rütbesiz askerler, kadını, ihtiyar canla başla verilen bir mücadelenin tarihe mal olmuş gerçeğidir. Tüm Anadolu'nun seferber olduğu pek çok lisenin savaşta hayatını kaybeden öğrencileri yüzünden mezun veremediği, annelerin evlatlarını alnına kına yakarak gönderdiği bu savaş Kurtuluş Savaşı'nın da ilk meşalesiydi. Metrekareye ortalama 6 bin mermi düşüyor, erkeklerle birlikte, kadınlar ön saflarda savaşıyor. Bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Anadolu atalarımızın bize emanetidir. Devlet, millet, bayrak, İslam hepsi bize bu vatan için canını vermiş, Adıyaman'ın, Kayseri'nin, Antalya'nın, Ağrı'nın, Edirne'nin kısaca, tüm ülkenin, daha bıyığı bile terlememiş karayağız koç delikanlılarının, hanım kızlarının emanetidir.Emanetlerin korunması, yaşatılması gerekir. Bizler geçmişimizle, geleceğimiz arasındaki sürekliliğin kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklara geçmişimizi, Çanakkale'yi, 15 Temmuz gecesini anlatacağız, unutturmayacağız. Çünkü güçlü devlet olma, millet olma şuuruyla mümkündür. Milletimiz bu şuurla tarihteki tüm savaşlarda, Çanakkale'de, 15 Temmuz'da, millet olma şuuruyla hareket ederek, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Milletimiz, vatanını, namusu bilip ölüme meydan okuyarak savunmuştur. Büyük milletimizin gösterdiği bu eşi görülmemiş fedakarlıkların bedelini ödemek elbette imkansız. Millet olarak devletimizle, bu coğrafyada huzur içinde yaşamamızın en temel şartının birlik şuuruyla kenetlenmekten geçtiğinin farkındayız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İBRAHİM HALİL FIRAT Çanakkale Zaferi AK Parti Adıyaman Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
title