Haberler

MHP Edremit Teşkilatı'ndan 3 Mayıs Etkinlikleri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edremit İlçe Teşkilatı, 3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlama Programı Düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edremit İlçe Teşkilatı, 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama programı düzenledi.

MHP Edremit İlçe Teşkilatı, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama programına bu yıl da çeşitli etkinliklerle başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda açılan stantta, halka 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü anlatan bilgilendirme broşürleri ve CD'leri dağıtılırken, standın yan tarafında oluşturulan 3 Mayıs Fotoğraf ve Şiir sergisi yoğun ilgi gördü. Sergiyi gezen MHP Edremit Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Reyhan Yaman ve yönetim kurulu üyeleri, kendini Türk hisseden herkesin 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutladı.

3. Mayıs Türkçülük Günü etkinlikleri kapsamında, Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde konferans düzenlendi. 3 Mayıs'ın anlatıldığı konferansa konuşmacı olarak katılan Milletvekili Ahmet Duran Bulut, program sonunda Dr. Necdet Özgelen'e plaket verdi. Konferansa Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Küçükköy Belediye Başkanı Nedim Özdemir, Kadıköy Belediye Başkanı Sezgin İnan, Edremit Körfezi'ndeki ilçe ve belde MHP teşkilatları ve Ülkü Ocakları yöneticileri ile çok sayıda üyesi katıldı. 3 Mayıs'ı ve milliyetçiliği anlatan şiirlerin de okunduğu konferansta ülkücü gençler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hepimiz Mehmediz, canımızı veririz', 'Ne mutlu Türk'üm diyene' şeklinde sloganlar attı. Milletvekili Bulut ise, "3 Mayıs 1944 tarihinde gençlik komünizm aleyhine gösteriler düzenlemiş, yürüyüş yapıp sloganlar ve marşlar söyleyerek Ulus Meydanı'na doğru harekete geçmiştir. Aralarında Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız'ın da bulunduğu bu milliyetçi gençler tek tek toplanarak tutuklanmış, kıyasıya dövülüp, çeşitli işkencelere maruz bırakılmıştır. Aylarca süren bu azaptan sonra gençliğin bu masum hareketi mahkemelerde aklanmıştır. Gençlerin vatan aşkı ve heyecanıyla sokağa fırladıkları bugün Türkçülük Günü olarak Türklüğe armağan edilmiştir" dedi.

Konferansta kısa bir konuşma yaparak Dr. Necdet Özgelen, "Bu benim son görevim oldu. Ağabeylerim ve arkadaşlarım olan Alparslan Türkeş, Nihal Atsız, Orhan Şaik ve ebediyete intikal etmiş tüm ülküdaşlarımı rahmetle anıyor, geride kalanlara da uzun ömürler diliyorum. Beni bu anlamlı programa devam ederek plaketle şereflendiren herkese de ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

(SŞ-OMR) 04.05.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title