Haberler

Mesaiye Gedikleri Yüzlerinden Belli Oluyor

Özgün Tiran - Tolga Ayan - Lüleburgaz Belediyesi filmlerdeki "yüz tanıma" teknolojisinin bir benzerini, personelin işe geliş-gidiş saatlerini takip etmek için kullanmaya başladı.

İnsanoğlunu beyaz berde aracılığıyla hayal edilemeyecek pek çok teknolojiyle tanıştıran James Bond, Görevimiz Tehlike, Star Wars gibi filmlerde kullanılan üst düzey güvenlik sistemleri, artık "film icabı" olmaktan çıktı. Son yıllarda teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte filmlerde görmeye alıştığımız bilişim sistemleri hayatın vazgeçilmez parçalarından biri olmaya başladı.

Lüleburgaz Belediyesi çalışanları da tıpkı filmlerdeki gibi üstün teknoloji ürünlerinden biriyle tanışma imkanı buldu. Belediyede çalışan 243 kişi her gün işe geliş gidişlerinde "yüz tanıma" teknolojisini kullanmaya başladı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların, belediye personelinin işe geliş-gidiş saatlerine uymadığı şikayetleri üzerine önce kart okuma sistemini devreye soktuklarını, bu sistemden randıman alamayınca da "yüz okuma sistemine" geçtiklerini söyledi.

Belediye girişine konulan sistemle belediye çalışanlarının her gün

"yüzlerini okutarak" mesailerine başladıklarını ifade eden Halebak, şunları kaydetti:

"Lüleburgaz Belediyesi tüm teknolojik imkanlardan yaralanıyor. Her gün 243 personelimiz mesai öncesi ve sonrası yüzlerini sisteme okutuyor. Sistem, personelimizin giriş-çıkış saatlerine kayıt altına alıyor. Belediye Başkanı seçildiğim 1999 yılında vatandaşların belediye personelinin işe giriş- çıkışı konusunda endişeleri ve şikayetleri vardı. Böyle bir kontrol sisteminin olmaması sıkıntılara yol açıyordu. Daha önce kartlı sistem vardı.

Zaman içerisinde personel kıyafetlerini değiştiriyor veya başka mazeretlerle kartları yanlarında olmaya biliyordu. Gün geçtikçe teknoloji de değişti ve ilerledi. Yeni teknoloji olan yüz okuma sistemi ile çalışan tüm personelimizin işe geliş-gidiş saatleri kontrol altında tutuluyor. Tüm personelimizin fotoğrafları daha önceden sisteme yüklendi ve o şekilde sistem tanıma işlemini yapıyor. Personel, 'yüz okuma sistemi' ile takip ediliyor. Filmlerde görmeye alıştığımız teknolojik sistemler artık hayatımıza girdi. İnternet ve televizyonu cep telefonundan takip edeceğimiz aklımızdan geçmiyordu ama artık televizyonu cebimizde bile seyredebiliyoruz. "

Belediye Başkanı Halebak, sistemin maliyetinin 1200 lira civarında olduğunu kaydetti.

-"MESAİYE BAŞLAMA SAATLERİMİZE DİKKAT EDİYORUZ"-

Lüleburgaz Belediyesinde hizmetli olarak çalışan Göksel Eser ise "yüz tanıma" sistemi sayesinde mesaiye başlama saatlerine daha itina gösterdiklerini söyledi.

Daha önceden kartlı sistem ile mesaiye başladıklarını anlatan Eser, "Artık daha kolay ve pratik olan sisteme yüzümüzü okutuyoruz ve mesaiye başlıyoruz. Bu sisteme göre çalışan mesai öncesi mutlaka sisteme yüzünü okutması lazım. Okutmadığı takdirde mesaiye geç geldiği ortaya çıkıyor. Bu nedenle işe başlama saatlerimize dikkat ediyoruz. Sistemi yıllar önce James Bond filmlerinde görüyorduk. Herhalde bu sistem Trakya'da belediyemizde bir ilktir. Uygulamadan memnunuz" dedi.

Zabıta Müdürlüğü'nde şoför olarak görev yapan Mustafa Metin de uygulamanın ilk gününde biraz şaşkınlık yaşadıklarını ancak şimdilerde alıştıklarını kaydetti.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title