Haberler

Mersin İlçe Sayısını Arttırmak İstiyor

Erdemli ilçesine bağlı Tömük, Kargıpınarı ve Çeşmeli beldeleri "Elvanlı" adı altında ilçe olmak istiyor.

Erdemli ilçesine bağlı Tömük, Kargıpınarı ve Çeşmeli beldeleri "Elvanlı" adı altında ilçe olmak istiyor.

Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin ile Çeşmeli Belediye Başkanı Halil İbrahim Dur, Taksim Otel'de düzenledikleri ortak basın toplantısında ilçe olma gerekçelerini anlattı.

Başkanlar adına açıklamada bulunan Kargıpınarı Belediye Başkanı Şahin, 3 belde belediye başkanı olarak 14 köyle birlikte Erdemli ilçesinden ayrılarak yeni bir ilçe yapılanmasına gitme kararı aldıklarını belirtti.

Şahin, ilçe olduklarında sorunlara daha kolay çözüm bulacaklarına, halka daha kolay hizmet ulaştıracaklarına inandıklarını, ilçe olma arzularını ilgili makamlara ilettiklerini kaydetti.

Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili Zafer Çağlayan'ın kendilerine bu konuda destek verdiğini anlatan Şahin, Ankara'da yaptıkları görüşmelerde AK Parti, CHP, MHP milletvekillerinden de olumlu tepkiler aldıklarını, bu nedenle umutlu olduklarını söyledi.

Kerim Şahin, "Her birimizin ayrı ayrı yapılanması yerine, daha güçlü itfaiye, daha güçlü sulama sistemi, daha güçlü ekonomik programlanma olacağını düşünerek ilçe olma kararı aldık. İlçe yapılanmasının sorunlarımızın çözümünde kolaylılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Hükümetin çıkarmayı düşündüğü yeni "Büyükşehir Belediye Kanunu" çerçevesinde Büyükşehir Belediye sınırının İstanbul ve Kocaeli'nde olduğu gibi il sınırı olacağını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Bu durumda belde statüsündeki yerleşmelerimiz Erdemli ilçesine, dolayısıyla Erdemli Belediyesi'ne bağlı olacaktır. Erdemli ilçesinin Çeşmeli'den başlayarak Kızkalesi'nde biten bir sahil şeridine hakim olması, dolayısıyla ilçe sınırlarının bu kadar geniş ve yaygın olması, takdir edilmeli ki, hizmet verimliliği ve kalitesi açısından yeterli olmayacaktır. Biz, Erdemli'nin yükünü hafifletmek istiyoruz. Erdemli sıkışmış durumda, kabuğunu kıramıyor, aksi takdirde sorunlar katlanarak devam edecek. Tarsus'tan Çeşmeli'ye kadar 5 ilçe olduğuna göre, Çeşmeli'den Kızkalesi'ne kadar yaklaşık 40 kilometrelik bir şeritte, bir ilçenin olmasının yanlış olacağını düşünmekteyiz."

İlçe yapılanmasında mali sıkıntılar yaşatacak beldeler olmadıklarını vurgulayan Şahin, "Borçsuz, kendi yağıyla kavrulan beldeleriz. Yani borçlu belediyeler değiliz. Sorunları çözecek çaptayız diye düşünüyoruz" dedi.

Şahin, ilçenin ismini "Elvanlı" olarak düşündüklerini, "daha bütünleştirici gördükleri için bu isimde mutabık kaldıklarını" söyledi.

Toplantıda ana hatlarıyla 3 belde ve 14 köyü tanınan bir kitapçık basın mensuplarına dağıtıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Kargıpınarı Çeşmeli Mersin Tömük Yerel Haberler

'AK Parti'ye oy vermem' diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

"AK Parti'ye oy vermem" diyen taksici, araçtaki kişinin kim olduğunu öğrenince donup kaldı

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 7 Haziran Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 16. Bölüm tek parça HD izle 7 Haziran Cuma! 7-8 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızılcık Şerbeti 66. bölüm (SEZON FİNALİ) canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? 7-8 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 15. bölüm TRT 1 HD izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 7-8 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! İçmeler Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 7 Haziran günün maçları nereden izlenir? 8 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okullarda uygulanacak yeni modeli böyle tanıttı: Amaç, özgür birey yetiştirmek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title