Haberler

Merak Uyandıran Şehir 'Gaziantep'

Hatay Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek üzere Gaziantep'e geldi.

Hatay Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmaları yerinde görmek üzere Gaziantep'e geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in Büyükşehir Meclis Salonu'nda yaptığı sunumu; Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali daveti kapsamında Gaziantep'te bulunan Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Muhommed Khodadadi, Avrupa Birliği Konseyi Türkiye Delegasyonu Üyeleri, Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinden gelen katılımcıların da yer aldığı geniş bir heyet izledi.

KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep'in turizm ve kültür şehri olması için büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyerek, kendi imkanları ile sanayide belirli noktaya gelen bu şehrin sahip olduğu bacasız sanayi olan turizm potansiyelinin ancak ortak akıl, ortak çaba sayesinde harekete geçirilebileceğini ifade etti.

Güzelbey, "Hedef işsizliğin azaltmak, insanların yaşam standartlarının yükseltilmek ve şehrin tarihi, kültürel değerlerini ön plana çıkarmaktır. Gaziantep'te yaptığımız çalışmaların finansmanında Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz AB masasının çok yararı oldu. Kale çevresindeki projelerin neredeyse tamamına yakınını AB hibe fonlarından sağladık" dedi.

VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi ve kültürel dokunun canlandırılması, ulaşım, alt yapı, vizyon projelerden örnekler sunan Başkan Güzelbey, tarihi ve kültürel mirasın korunması çalışmalarının yanında modern şehir hedefleri içinde vizyon projelerinin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını, şehrin ilerlemesi, modernleşmesi için ulaşım, bilim, sanat ve sosyal projelerin kaçınılmaz olduğunu, Hafif Raylı Sistem, Planetaryum, Mozaik Müzesi, kültür merkezlerinin kentte kazandırılması ve tarihi dokunun canlandırılmasına yönelik projelerin hayata geçirilmesinin şehrin vizyonunu oluşturduğunu dile getirdi.

Gaziantep'e ilk defa geldiğini, şehri gezip gördükten sonra ikinci kez gelme imkanı doğduğunu belirten Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Muhommed Khodadadi, şunları söyledi:

"Gaziantep'in ismini birçok platformda duymuştum ve çok merak etmiştim. Gaziantep'e gelişim ikinci bir kez daha gelmeme olanak sağlayacaktır. Çok önemli projelerin hayata geçtiğini gördüm. Başkanımızın yaptığı sunumda insanların birbirlerine ne kadar tahammüllü olması gerektiğini gördüm. Çok başarılı çalışmalara imza atmış. Gaziantep ile deneyim paylaşımlarımız olacaktır. Misafirperverliğinden dolayı başkanımıza şükranlarımı sunuyorum."

Heyet üyeleri, yapılan sunumdan çok etkilendiklerini ifade ederek Gaziantep isminin Türkiye'de ve Avrupa'da neden çok konuşulduğunu şimdi anladıklarını belirti.

Başkanı Güzelbey, sunum sonrasında misafirlere Gaziantep'i simgeleyen birer plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Dağıstanlı Avrupa Birliği Asım Güzelbey Yayladağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title