Haberler

Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis ekipleri tarafından dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarının tiyatral tarzda ve karikatürlerle anlatıldığı, "Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat" isimli projenin tanıtım gecesinde...

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis ekipleri tarafından dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarının tiyatral tarzda ve karikatürlerle anlatıldığı, "Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat" isimli projenin tanıtım gecesinde polis memurları tiyatro oyuncularına taş çıkarttı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan ve dolandırıcılık ve yankesicilik olaylarının tiyatral tarzda ve karikatürlerle anlatıldığı "Melek Abla Uyarıyor Lütfen Dikkat" projesinin tanıtım gecesi Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Tanıtım gecesine İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, İl Asayiş Şube Müdürü Uğur Eldemir, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, polisler ve polis aileleri katıldı. Vatandaşların dalgınlığı, saflığı ve iyi niyetinden istifade ederek, hileyle para ve eşyalarının alınması olan dolandırıcılık-yankesicilik suçları analiz edildi.

Vatandaşların da bu suçlara karşı bilinçli olmadığı tespit edilerek bu yönde çalışmalara başlandı. Çalışmalar neticesinde suç ve suçlunun taktikleri konusunda vatandaşların önceden bilinçlendirilmesinin faydalı olacağı inancıyla İl Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından, "Melek Abla Uyarıyor, Lütfen Dikkat" projesi hayata geçti. Proje kapsamında sahnelenen tiyatro oyununu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncularından Ahsen Gülever'in yazıp yönetti. Sanat Yönetmeni Veysel Berikan ise oyunun danışmanlığını yaparken oyunda Eda Kalmuk, Anıl Acar, Cengizhan Eren, İbrahim Can Sayan ve Yeliz Sivas gibi profesyonel oyuncuların yanı sıra, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memurları Nurettin Kocaman ve İkbal Çakmak'ta sahne aldı.

Sokakta vatandaşların her an karşılaşabileceği yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının anlatıldığı oyunda polis memurları oyunculara taş çıkarttı. Projenin kapsamında oynanan tiyatro oyunun ardından Uluslararası Karikatür sanatçıları Yaşar Tosun ve Muhammet Şengöz'ün çizdiği Akın Candemir'in renklendirdiği ve Kasım Ertürk'ün grafik ve tasarımlarını yaptığı karikatür sergisi ziyaretçiler tarafından gezildi. İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik vatandaşların konu hakkında bilinçlenmesinin önemli olduğu belirterek, "Bu projemizle vatandaşlarımızı sokakta olan olaylara karşı mizahi bir dille uyarmak istedik. Çeşitli zamanlarda ilimizdeki okullarda bu oyunu sergileyeceğiz. Amacımız vatandaşların suçlara karşı bilinçlenmesi ve polisle dayanışma içinde olmasıdır" dedi.

(UU)

07.05.2013 14: 07: 42

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat İspirli Uğur Eldemir Hulusi Çelik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title