Haberler

Matso'da Girişimcilik Eğitimi Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde "Girişimcilik Eğitimi" başladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde "Girişimcilik Eğitimi" başladı.

MATSO binasında gerçekleşecek 2014 yılının üçüncü ücretsiz eğitimin 70 saat süreceği ve 4 Nisan'da sona erecek eğitimi başarıyla tamamlayanlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verileceği belirtildi.

MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özgür Taşar, amaçlarının girişimcilik kültürünü yaygınlaştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Taşar, "İlçemizde ne kadar çok girişimci adayı olursa, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması da o kadar hızlı olacak ve işsizlik sorunu o kadar kolay çözülecektir. İlçemizde yeni iş sahalarının açılması ile sosyoekonomik olarak gelişiriz ve huzurumuz da daha artacaktır. Bunun da yolu girişimcilikten geçmektedir" diye konuştu. Oda olarak 2014 yılında en çok "Girişimcilik Eğitimi" açan kurumlardan birisi olduklarına vurgu yapan Taşar, dördüncü eğitimin ise 9-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti.

KOSGEB Manavgat Temsilcisi Ali El ise, girişimcilik eğitiminde kursiyerlere girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek konularla ilgili eğitimler verileceğini söyledi. El, "Katılımcılar eğitimin ardından işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB'e başvurmaları gerekmektedir. Katılımcılar başvuruların ardından KOSGEB'in 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin TL'lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin TL'lik yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklardır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

hüseyin özgür Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title