Haberler

Manyas Gölünden Sulama Yapan Motopomplar Mühürlendi

Balıkesir'in Manyas İlçesinde Jandarma Ekipleri, Yasak Olmasına Rağmen Gölden Çeltik Tarlalarını Sulayan Çiftçilere Göz Açtırmıyor.

Balıkesir'in Manyas ilçesinde jandarma ekipleri, yasak olmasına rağmen gölden çeltik tarlalarını sulayan çiftçilere göz açtırmıyor.

Özellikle ana kaynağı su olan çeltikçiler kuraklık yüzünden perişan oldu. Çeltik komisyonunun kararı doğrultusunda Manyas gölünden çeltik sulamasına kesinlikle izin verilmezken, bu konuda denetimler devam ediyor. Gölden sadece Salur, Kızıksa ve Bandırma'ya bağlı Ergili köylerinde bulunan sulama birliklerinin kontrolü ile çeltik dışındaki ürünlerin sulanabilmesi için su verilebiliyor. Manyas gölünde kuraklığın yaşanmadığı yıllarda sulama için 19 milyon metreküp su harcaması yapılabileceği, ancak bu yıl kuraklık ve sıcaklardan oluşan buharlaşma yüzünden Manyas gölünde doluluk oranının yüzde 30'larda olduğu vurgulandı. Gölde ve Kuş Cenneti'ndeki ekolojik dengenin bozulmaması için çeltik sulamasının yapılmasının yasak olduğu açıklandı.

Manyas Kaymakamı Resul Çelik'in talimatı doğrultusunda sık sık göl kenarında Tarım Müdürlüğü ekiplerince kontroller yapılıyor. Yasak kararına rağmen bazı kişilerin çeltik sulaması için Manyas gölünden su aldığı bildirildi. Jandarmalar ve Tarım Müdürlüğü ekipleri gölden sulama yapan motopompları mühürledi.

Manyas ovasında 20 bin dekar çeltik ekimi yapıldığı belirtildi.

(SÖ-MŞ)

07.07.2007 15:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title