Haberler

Manisa haber... Turgutlu'da 'Hırsız' Rüzgarı

Güncelleme:

Manisa haberleri... Turgutlu Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ev sahipliği yaptığı ‘Hırsız’ oyunu tiyatroseverlerden tam not aldı.

Turgutlu Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ev sahipliği yaptığı 'Hırsız' oyunu tiyatroseverlerden tam not aldı.

İtalyan Yazar Dario Fo'nun 'Hırsız' isimli eserinden uyarlanan oyun Turgutlu'da sahnelendi. Usta oyuncu Füsun Demirel'in çevirisiyle Seyirtepe Tesisleri Amfi Tiyatro'da oynanan esere her yaştan Turgutlulu ilgi gösterdi.

'Hırsız' oyunuyla eğlenceli anlar yaşandığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şöyle konuştu:

"Sevgili hemşehrilerimiz, biliyorsunuz yaşanmayan bir alandı burası. Pandemi sonrasında bu dördüncü oyunumuz. Sizler, bizim bu oyunlarımıza destek verdiğiniz sürece ve izleyici olarak da katıldığınız sürece biz herkesin düşüncelerini özgür olarak söylemesi için ve sanatlarını yapmaları için alan yaratmaya devam edeceğiz. Ben verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Her konuşmamda şunu söylemiştim; 'Belki çok büyük projelere imza atmıyoruz, o devasa binaları yapamıyoruz, bunlara gücümüz yetmiyor.' Ancak göreve geldiğimiz ilk andan itibaren çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliğini yaşaması için hiçbir ilçe belediyesinin gerçekleştirmediği TURBEM Eğitim Merkezi'ni hayata geçirdik. İlk projemiz buydu. Orda çocuklarımızı üniversitelere, liselere, ara sınıflara hazırlık yapması ile ilgili mümkün olduğu kadar ücretleri çok alt sınırda tutarak, yalnızca ihtiyaçlarımızı karşılayacak ücretler alarak çocuklarımızın hayata tutunmasına, arzu ettikleri okullara ulaşmalarıyla ilgili destekler vermeye devam ediyoruz.

"İNSANA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Bunun haricinde Atatürk Kültür Merkezi'ni kurduk. Orada da 21'inci kursumuzu açtık. Yani biz insana yatırım yapmaya devam ediyoruz. 30 yıl sonra Turgutlu'da biz Cumhuriyet Halk Partisi ile seçimi kazandık. O sosyal belediyeciliğin farkını da her geçtiğimiz gün gösteriyoruz.

Burdan da bir müjde vermek istiyorum. 30 Ağustos'ta başlayacak olan Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimiz İrem Derici ile başlayacak. 3 Eylül'de Manuş Baba konserimiz olacak, 7 Eylül'de İlyas Yalçıntaş, 29 Ekim'de gençlerimize Ceza'yı getiriyoruz. Tabii bu arada o dokuz günlük sürecek olan programda da çeşitli kültürlerimizi tanımak için derneklerimiz ile beraber geceler düzenliyoruz. Doğu kültürlerini yaşatacak olduğumuz bir gece olacak, bir gece balkan kültürlerini yaşatacağız. Sonrasında Erzurumlular, Bitlisliler gecemiz olacak. En güzeli de bir zurna festivalimiz olacak. Sizlere dokuz gün doyasıya enerjilerinizi atacak olduğunuz alanlar yaratacağım.

Ben hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Bu güzel oyunu sergileyen ekibimize ayrıca çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum."

Kaynak: ANKA / Yerel

Turgutlu Belediyesi Füsun Demirel Dario Fo Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title