Haberler

Malatya'da geçici iş yerleri hızla yükseliyor

Güncelleme:

Malatya'da geçici iş yerleri hızla yükseliyor Başkan Gürkan: "Esnaf Konteyner Çarşısı Malatyamıza hayırlı olsun" Malatya Büyükşehir Belediyesi yanına inşa edilen 338 adet prefabrik iş yerinin inşası hızla sürüyor.

Malatya'da geçici iş yerleri hızla yükseliyor

Başkan Gürkan: "Esnaf Konteyner Çarşısı Malatyamıza hayırlı olsun"

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediyesi yanına inşa edilen 338 adet prefabrik iş yerinin inşası hızla sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Esnaf Konteyner Çarşısı Malatyamıza hayırlı olsun" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Büyükşehir Belediyesinin yanına inşa edilen 338 iş yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, tamamlanmak üzere olan geçici iş yerlerinin esnaf camiasına hayırlı olmasını temenni etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir şekilde etkilenen Malatya'da depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Yaşanan depremlerde iş yerleri yıkılan esnaflar için Emlak Konut, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yer tahsisi yaptığı Büyükşehir Belediyesinin yanında bulunan alana 338 adet geçici prefabrik iş yerleri inşa ediyor.

"Esnafımız hiçbir şekilde endişeye kapılmasın"

Esnaflar için inşa edilen geçici iş yerleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, ticari hayatın başlamasıyla beraber Malatya'nın ayağa kalkacağını belirtti. Öte yandan inşa edilen 338 geçici işyerinin kura yöntemiyle esnaflara tahsis edileceğini vurgulayan Başkan Gürkan, "6 Şubat'ta vuku bulan depremlerle beraber Malatya'mız ağır hasar aldı. Şehrimizdeki evler ve dükkanların bir kısmı ya yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Bizlerde dükkanları yıkılan ve kullanılamaz hale gelen esnaflarımız için Büyükşehir Belediyemizin yanına geçici iş yerleri inşa ettik. Buranın altyapı çalışmaları MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve MESTON tarafından yapıldı. Bir şehirde eğer esnaf ayağa kalkarsa, şehir ayağa kalkar. O nedenle çalışmalarımıza hız verdik ve geçici iş yerlerimiz hemen hemen tamamlanmak üzere. Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz, bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak kendi arsalarımızı, Emlak Konut'a tahsisini yaparak, bir an evvel 338 dükkanı ve iş merkezimizi vatandaşımıza ve ticaret erbabımıza dağıtılmasını planladık. Şu anda burası ile ilgili altyapı ve üstyapı çalışmaları bitirildi. Geçici iş yerleri kuruldu. Ayrıca çevre düzenlemesiyle alakalı çalışmalar da yapıldı. Ben bu çalışmalarımızın özellikle esnafımıza, esnaf teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Esnafın hiçbir şekilde endişeye kapılmaması gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan, "Esnafımızın hak kaybına uğramaması için azami titizliği ve gayreti göstereceğiz. Hemşerilerimiz rahat olsun memleketimiz emin ellerde, inşallah bunları hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, valiliğimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve bütün kurumlarımız ile birlikte Malatya'yı ayağa kaldıracağız. Hepimize tekrardan geçmiş olsun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title