Haberler

Lpg'li Araçlarda Sızdırmazlık Raporu Taşıma Zorunluluğunun Kaldırılmasına Tepki

Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, LPG'li araçlarda sızdırmazlık raporu taşıma zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi.

Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, LPG'li araçlarda sızdırmazlık raporu taşıma zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi.

Demirel, yaptığı açıklamada, LPG donanımı bulunan araçlarda denetimin 2005 yılında odalarına verildiğini, bu araçlar için sızdırmazlık raporu alma zorunluluğu getirildiğini anımsattı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile LPG'li araçlara yönelik periyodik gaz sızdırmazlık raporunun yılbaşından itibaren zorunlu evraklar listesinden çıkarıldığı, araç muayene istasyonlarında hafif kusur olarak nitelendirilmeye başlandığını belirten Demirel, şunları kaydetti:

"Uygulama, merdiven altı tabir edilen firmaların yeniden canlanmasına, sektörde disiplinsizliğe, standart dışı malzeme kullanımının artmasına, dürüst firmaların zarar etmesine ya da iflasına, binlerce kalifiye elemanının ve mühendisin işsiz kalmasına sebep olacaktır. Devlet, çok ciddi vergi ödeyen bu sektörden vergi kaybına uğrayacaktır. Genelgenin tekrar gözden geçirilerek LPG'li araçlarda sızdırmazlık raporu taşıma zorunluluğunun yeniden getirilmesini talep ediyoruz."

- YOZGAT

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Demirel Yozgat Lpg Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title