Haberler

Kütahya Valisi: Çocuklarımız Teknolojinin Esiri Olmamalı

Vali Ahmet H. Nayir, okul ziyaretleri kapsamında Kütahya Linyit İlkokulu’nu ziyaret etti.

Vali Ahmet H. Nayir, okul ziyaretleri kapsamında Kütahya Linyit İlkokulu'nu ziyaret etti.

Vali Nayir, Linyit İlkokulu öğrencileri tarafından büyük bir coşku ve sevgi seliyle karşılandı. Birçoğu ilk kez vali gören çocukların heyecanı görülmeye değerdi. Vali Ahmet H. Nayir'in etrafını saran çocuklardan kimi sarıldı, kimi yanından hiç ayrılmak istemedi. Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Ahmet H. Nayir daha sonra derslere katıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir'e İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Aybek eşlik etti.

Okul ve öğrenciler hakkında Okul Müdürü Mustafa Topuz'dan bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğretmenlerle bir araya geldi, istişarelerde bulundu.

Vali Ahmet H. Nayir, "Kamu idareleri olarak bizim önemli işlerimizin başında eğitim geliyor" dedi.

Teknoloji çağının bir yandan hayatı kolaylaştırdığını diğer yandan yeni sıkıntıları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Vali Ahmet H. Nayir, "Çocukları bu kadar zararlı alışkanlıklardan koruyacak başka bir zaman olmamıştır" şeklinde konuştu.

Vali Nayir, "Zor bir çağda yaşıyoruz. Bu kadar bilgi ve teknolojinin hız kazandığı bir dönemde çocuklarımızın eğitiminde mutlaka sizlere düşen farklı görevler de oluyor. Çocukları bu kadar zararlı alışkanlıklardan koruyacak başka bir zaman olmamıştır. Bizim zamanımız, sizlerin zamanında toplumda kişi ilişkilerini düzenleyen daha fazla vakte sahiptik. Şimdi öyle değil. Artık herkes kendi dar bir alanda yaşıyor. Çocuklarımızın bile artık birer cep telefonları var ve dünyaları çok küçüldü. Sokakta çıkıp oynayan, arkadaşına gidip gelen kimsemiz kalmadı. Yeşilay Derneği'miz zararlılarla mücadeleye teknoloji bağımlığını da koydu. Sigara ve uyuşturucu bağımlılığı gibi çocuğu kendi hayatında yalnız bırakan, toplumsal ilişkilerini zayıflatan, belki psikolojik, sosyolojik sorunlara neden olan bir durum olarak ortaya çıkarmaya başladı. Bu da bence zaman içerisinde görülecek, belki bir uyuşturucu gibi mücadele etmeyi gerektiren bir durum olacak. Çocuklarımızın hem teknolojinin nimetinden istifade ettirmek, hem de onun kölesi olmaması yönünde öğretmenlerimize nasıl bir eğitim vereceğiz, öğrencilerimize bunun nasıl yansıyacağını düşünmeli, toplum ve aile duygusunu geliştirmeliyiz. İnşallah bunlarla birlikte geleceğe daha emin bakacağız" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Dülger Ahmet Hamdi Nayir Mustafa Topuz Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title