Haberler

Kütahya protokolü, 30 Ağustos Zafer Bayramı kabul töreninde buluştu

Güncelleme:

Büyük Zafer'in ve Kütahya'nın kurtuluşunun 101. yılı, 30 Ağustos kabul töreni ile devam etti.

Büyük Zafer'in ve Kütahya'nın kurtuluşunun 101. yılı, 30 Ağustos kabul töreni ile devam etti.

Vali Musa Işın ve eşi Tuba Işın tarafından düzenlenen törene; milletvekilleri, belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları, muharip gaziler, basın mensupları, STK'lar, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Katılımlarından dolayı konuklarına teşekkür eden Vali Musa Işın, "Zafer Hafta'sını kutluyoruz. Bir haftadır ilçelerimizde hatta ülkemizde, ilimizde çeşitli kutlama etkinliklerini hep birlikte tertip ediyoruz. Bugün burada son noktayı koyuyoruz. Birçoğunuz yoruldunuz, ama gördüğüm gerçekten şu oldu: Kütahya'da milli şuurun çok diri olduğunu gördüm ve bu beni çok mutlu etti.

Dumlupınar'da, Zafertepeçalköy'de ve diğer savaş alanlarında gençliğin idealizmini, gayretini gördüğüm zaman çok mutlu oldum. Keşke diğer illerimizde de kurtuluş günlerinde, milli bayramlarda bu kadar yüksek düzeyde milli şuuru canlı tutacak etkinlikler yapabilsek. Bu bizim yapmamız gereken bir görevdir.Türk milletinin asaletini, yüceliğini korumak için gençlerimizi mutlaka milli şuurla, milli ve manevi değerlerimizle büyütmeliyiz. Ruhumuzu kaybedersek Türklüğümüzü de kaybederiz. Ruhumuzu diri tutmalıyız ve milli değerlerimize, manevi değerlerimize bağlı kalmalıyız. Kütahya'da bunu görmek beni çok mutlu etti. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Böyle bir ilde vali olarak atanmak Allah'ın lütfudur bana.Hep beraber başarılı olacağız. Hiçbir kişi tek başına kurtarıcı değildir. Hep birlikte gayret edeceğiz. Siz varsanız, ben başarılı olurum. İnşallah hep birlikte güzel hizmetler yapacağız" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

title