Haberler

Kütahya'da Berat Kandili Coşkusu

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Kütahyalılar da camilere akın etti.

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Kütahyalılar da camilere akın etti.

Cemaat, Ulu Camii'nin görevlileri Kadir Birlik, Fatih Sezer Sezgin, Beyti Haylaz ve Yusuf Karaca tarafından okunan mevlidi huşu içinde dinledi.

Kütahya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Berat gecesinin önemini anlatarak bol dua edilmesini istedi.

Vaazının sonunda Türkiye'nin birliği için de dua eden Gül, "Berat gecesini idrak etmek demek; her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen kainatın yegane sahibi yüce Rabbimizin affediciliğini hatırımızda tutmak demektir. Allah'tan af dileyenin affedici, bağışlanma isteyenin bağışlayıcı olması gerektiğini bilmek demektir.Her sene Ramazan Ayına on beş gün kala kapımızı çalan Berat Kandili, Allah Tealanın affına mazhar olmak kadar affedici olmayı da öğretir. Allah'ın hoşnutluğunu isteyenin, hiç kimseyi hor ve hakir görmeyeceğini, Allah'ın sevgisine ulaşmak isteyenin daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşıması gerektiğini hissetmesi demektir.Beratın tek sahibi elbette yüce Allah'tır. Zira biz O'na yürüyerek gidersek O bize koşarak gelir. Biz kendi yapıp ettiklerimizi bilir, suçumuzu itiraf eder, her türlü kötü amellerimizden gerçek manada tövbe ederek uzaklaşır, salih ameller ile O'na yönelirsek O'nun mağfiretinin bize ulaşacağında hiç şüphe yoktur" dedi.

Yatsı ezanın ardından aşırı kalabalıktan dolayı camilerin içinde yer bulamayan birçok kişi, cami dışında namaz kıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sezer Sezgin Kütahya Cemaat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title