Haberler

Kuşadası'nda Ev Hanımları Yarıştı

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 12.Yöresel Yemek Yarışması, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Kuşadası Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 12. Yöresel Yemek Yarışması, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi.

Daha önceden Yemek festivali ile birlikte açık alanda yapılacağı açıklanan ancak yağmur nedeniyle yemek festivalinin iptal edilmesiyle yeri değişen ancak buna rağmen büyük ilgi gören Yemek yarışmasına 28 ev hanımı katıldı. Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur Kuşadası İlçe Turizm Danışma Müdürü Ali Aday ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Fevzi Kumtepe'nin

yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği yarışma, çorbalar, sıcak yemekler, zeytin yağlılar ve tatlı olmak üzere 4 dalda düzenlendi. Kuşadası'ndaki 5 yıldızlı otellerin profesyonel aşçıları ile ünlü aşçı Nevzat Peker'in de aralarında bulunduğu 10 kişilik jüri, yemeklere lezzet, yöresellik, sunum ve görünüşlerine göre puan verdi.

Birbirinden lezzetli yemeklerin yer aldığı yarışmada jürinin oldukça zorlandığı gözlenirken, yapılan puanlama sonunda; çorbalarda Antep usulü ile Gülten İnceoğlu, sıcak yemek dalında şevketi bostan ile Zehra Berberoğlu, Zeytinyağlı dalında baklalı yaprak sarması ile Yetlgin susam birinci oldu. Tatlı dalında ise portakal topları ile Gülsin Karlıdağ birinciliği elde ederken, yarışmada dereceye girenlere tatil, yemek ve yemek takımı ödülleri ile katılım sertifikası verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Kuşadası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title