Haberler

Kuruyemiş Fiyatlarının Düşmesi Esnafı Sevindirdi

Kuruyemiş fiyatlarında hasadın yaklaşması ile birlikte düşüş olması kuruyemişçi esnafını sevindirdi.

Kuruyemiş fiyatlarında hasadın yaklaşması ile birlikte düşüş olması kuruyemişçi esnafını sevindirdi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde kuruyemişçilik yapan Murat Güner, yeni ürünlerin çıkması ve fiyatların makul seviyelere inmesiyle kuruyemiş satışlarının arttığını söyledi. Kuruyemiş fiyatları hakkında konuşan Murat Güner, "Kuruyemiş fiyatları özellikle kış aylarında zirve yapmış durumdaydı. Badem, fındık ve Antep fıstığı gibi ürünlerin fiyatlarında yükselme vardı. Yakın zamanda yeni mahsuller çıkacağı için fiyatlar yavaş yavaş aşağı inmeye başladı. Fındığın verimi bu yıl iyi olduğu için fiyatı daha da düşecek, vatandaş fındığı rahatça yiyebilecek. Yeni mahsullerin çıkması ile Antep fıstığı ve bademde de düşüş olacaktır. Bu sezon vatandaşlar uygun fiyattan kuruyemiş yiyecek. Fiyatların aşağı düşmesi satışlarımızı artırdı. Düğün sezonunun olması ve fiyatların düşmesi hem bizim satışlarımızı artırdı hem de düğüncülerin yükü hafiflemiş oldu" dedi.

Özellikle yaz aylarında düğün çerezi satışlarının arttığını dile getiren Güner, "Yaz ayı olduğu için daha çok çekirdek, nohut ve leblebi gibi hafif yağsız türler tercih ediliyor. Yaz sıcaklarında insanlar yağlı kuruyemişleri fazla tüketmiyor. Daha hafif kuruyemişler daha fazla satılıyor. Bu yıl vatandaşlar elini cebine atarak rahatça kuruyemiş alıp tüketebilecek" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleymanpaşa Murat Güner Gaziantep Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title