Haberler

Kosgeb'de Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü tarafından KOBİ proje destek programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü tarafından KOBİ proje destek programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kurumsallaşma ve markalaşma konularında 19 Ekim'de çağrıya çıkılan KOBİ proje destek programı ile ilgili KOSGEB Bartın Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda katılımcılara revize edilerek yürürlüğe giren KOSGEB destekleri ile ilgili de bilgi verildi.

KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta toplantıda yaptığı konuşmada, "Bartın'da faaliyet gösteren işletmelerimizin

KOBİ proje destek programından daha fazla sayıda ve daha etkin faydalanabilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledik. İşletmelerin destek sürecinin her aşamasında destek detayları ile ilgili KOSGEB Bartın Müdürlüğü ile iletişime geçilmesi durumunda süreç daha sağlıklı devam edecektir" dedi.

KOBİ Uzmanı Koray Fidan tarafından KOBİ proje destek programı ile ilgili yapılan sunumda kurumsallaşma ve markalaşma konularında proje hazırlayacak olan KOBİ'lere sağlanacak desteğin üst limitinin 150 bin TL olduğu ve Bartın ili için destekleme oranının yüzde 60 olduğu belirtildi. Toplantıda KOBİ Uzmanı Ali Emre Çullu ise, revize edilen ve yürürlüğe giren KOSGEB destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Çullu, genel destek programı kapsamında 15 destek olduğunu, en az fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu yeni eleman alan işletmelere nitelikli eleman istihdam desteği kapsamında personele ödediği net maaşın yüzde 60'ının KOSGEB tarafında hibe olarak verildiği bildirildi. Çullu son olarak, test analiz ve kalibrasyon desteği, sınai mülkiyet hakları desteği ve tanıtım desteğinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. Toplantıda KOBİ'lerin işbirliği, güçbirliği anlayışıyla bir araya gelerek ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuar, ortak imalat, ortak hizmet sunumu ve benzeri konular ile orta-yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında hazırlayacakları ortak imalata yönelik işbirliği-güçbirliği projelerinin de desteklendiği ve bu kapsamda 1 milyon beş yüz bin lira olan destek üst limitinin 300 bin lirasının hibe 1 milyon 200 bin liranın faizsiz geri ödemeli olduğu belirtildi. Ar-Ge İnovasyon ve endüstriyel uygulama destek programındaki değişikliklerden de bahsedilen toplantıya Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi katıldı. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emre Çullu Bartın Kosgeb Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title