Haberler

Kocasinan'da Yılın İlk Meclisi Yapıldı

Yoğun ve gayretli çalışmalarıyla toplumun takdirini toplayan Kocasinan Belediyesi’nde meclis, yıl boyunca tatil yapmadan çalışma kararı aldı.

Yoğun ve gayretli çalışmalarıyla toplumun takdirini toplayan Kocasinan Belediyesi'nde meclis, yıl boyunca tatil yapmadan çalışma kararı aldı.

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde Meclis Salonu'nda toplanarak 2016 yılının birinci birleşiminin birinci oturumunda 21 asıl 1 ek gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yoğun ve gayretli çalışma temposuna meclis üyeleriyle birlikte devam ettiklerini belirterek 2016 yılında meclisin tatil yapmama kararı aldığını söyledi. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonda şehit olan Kayserili Özel Harekat Polis Memuru Musa Yücel'e Allah'tan Rahmet, kederli ailesine, Emniyet Teşkilatı'na ve Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Meclis Başkanı ve üyeleriyle, Plan Bütçe, Bayındırlık ve İmar, Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, Gençlik ve Spor'la Denetim Komisyonu üyelerine ödenecek huzur hakkının kanunda belirtildiği gibi belediye başkanı aylık ödeneğinin günlük üçte biri kadar olması kararlaştırıldı. 2015 yılında net 106 lira olan huzur hakkı 2016 için 114 lira olarak belirlendi. Ayrıca 3 kişi olması kararlaştırılan Denetim Komisyonu üyeliklerine 26 şar oyla Selahattin Yılmaz, Ebru Uslucan ve Mustafa Bilal Kutsal seçildi.

2015 yılında 19 sözleşmeli personel istihdam ettiklerini bildiren Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'ın söz konusu 19 sözleşmeli personelin 2016 yılında da istihdam edilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Kayseri Ulaşım Turizm İnşaat A.Ş'de bulunan Kocasinan Belediyesi'nin yüzde 1'lik hissesine karşılık gelen 200 bin liralık artışa da meclis onay verirken Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Herdem de meclis üyelerine tanıtıldı.

Boğazköprü'de Devlet Demiryolları (DDY) tarafından yapılan Lojistik Merkez Alanı'nın Kayseri'ye ve özellikle sanayiciye büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar konuyla ilgili imar planı değişikliği talebi hakkındaki İmar Komisyon Raporu'nu meclis onayına sundu. Madde oybirliğiyle kabul edildi. Ayrıca Kocasinan Belediye Meclisi düzenli şehirleşmeyi sağlamak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 69 ve 73. maddelerine istinaden yapılacak protokolleri imzalamak üzere Başkan Ahmet Çolakbayrakdar'a veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesini de oybirliğiyle kabul etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title