Haberler

Kocaeli'de Şehit ve Gazi Yakınları İftarda Buluştu

Kocaeli Valiliği düzenlediği iftar programıyla şehit ve gazi yakınlarını buluşturdu.

Kocaeli Valiliği düzenlediği iftar programıyla şehit ve gazi yakınlarını buluşturdu.

Gölcük'te buluanan The Ness Otel'de gerçekleşen iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı. İftar programına, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yanı sıra eşi Sevim Topaca, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, Deniz Hava Üst Komutanı Hakan Üstem, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, kaymakamlar ve birçok protokol üyesi katıldı. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından yaklaşık bin kişi hep beraber oruçlarını açtı.

Yemekten sonra konuşma yapan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, şehit ailelerini evlatlarının emaneti olarak gördüklerini belirterek, "Şehitlik bazı yuvalarda acının ifadesidir. Bugün burada bu acıyı yaşamış çocuğunu bu millete bağışlayan ailelerle beraberiz. İnşallah bizim memleketimiz de tekrar şehit verecek durumlarla karşılaşmayız" dedi. Her türlü sıkıntı da şehit ve gazi yakınlarının yanında olduğunu belirten Topaca, "Sizin yaptığınız fedakarlığı ancak sevgiyle, saygıyla ödeyebiliriz, parayla bu mümkün değil" dedi.

Şehit ve gazi yakınlarının isteklerini karşılamak amacıyla masalara notlar bırakılırken, Vali Topaca şehit ve gazi yakınlarıyla sohbet ederek, onların sıkıntılarını dinledi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Topaca Birol Şimşek Gölcük Yerel Haberler

title