Haberler

Kocaeli'de Asayiş Denetimi Yapıldı

Güncelleme:

Kocaeli'de Vali Ercan Topaca'nın katılımıyla asayiş denetimi yapıldı.

Kocaeli'de Vali Ercan Topaca'nın katılımıyla asayiş denetimi yapıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 600 polisin katılımıyla 30 sokak ve 250 iş yerinde yapılan denetimlerde 2 bin 217 kişi sorgulandı, Kabahatler Kanunu'na göre 10 kişiye ve kurallara uymayan işletme sahiplerine cezai işlem uygulandı.

Trafik ekiplerince 4 kontrol noktasında denetlenen 700 araç sürücüsünden 34'üne de 13 bin 400 lira ceza kesildi.

Kocaeli Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ve Jandarma Alay Komutanı Birol Şimşek ile denetime katılan Vali Topaca, yürüyüş yolunda esnaflar ve vatandaşlarla sohbet etti.

Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 600 polisin katılımıyla genel asayiş uygulaması yapıldığını belirterek, polisin sokakta denetim yapmasının insanlar açısından güvence olduğunu söyledi.

"Kanunların izin vermediği, suç saydığı bazı fiiller var, amacımız bunları tamamıyla yok etmek" diyen Topaca, yoğunluğun fazla olduğu bölgelerde faaliyet gösteren esnafların herhangi bir şikayetinin olmadığını kendisine ilettiğini kaydetti.

Kentin gelişmesi ve geleceğe güvenle bakması açısından güven ortamının önemli olduğuna dikkati çeken Topaca, can güvenliğinden endişe edilen ortamda hizmetlerin sağlıklı yürütülemeyeceğini bildirdi.

-8 ilçede MOBESE kurulacak-

Vali Topaca, MOBESE'nin geliştirilmesi gereken bir proje olduğunu ifade ederek, Gebze, Derince, Körfez ve İzmit ilçelerinde sistemin kullanıldığını hatırlattı.

Sistemin diğer 8 ilçeye de kurulması için ihale yapıldığını anımsatan Topaca, projenin gelecek yıl şubat ayında tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.

Topaca, projeyle ilgili ödenek sıkıntısı olmadığını belirterek, "8 ilçeyle İzmit ve Gebze'de köylere doğru da birbirini tanıyan bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Bir karar aldık, tüm organize sanayi bölgeleri (OSB) kendi sınırları içinde MOBESE'yle uyumlu kamera sistemi kuruyor. Bazı köylerimiz kuruyor, onlara da şart getiriyoruz, sistemimizle uyumlu olacak şekilde kamera ve sistemi seçimi için... MOBESE, huzurlu kentler için vazgeçilmez bir unsurdur" şeklinde konuştu.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Kemal Kaymak - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Birol Şimşek Hulusi Çelik Ercan Topaca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title