Haberler

Kışanak, Alipaşa ve Lalabey Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Alipaşa ve Lalabey Mahallesi sakinleriyle toplantı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, dün Cemilpaşa Konağı'nda Alipaşa ve Lalabey Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin ile Fatma Şık Barut'un da katıldığı toplantıda Kışanak, mahallelinin sorunlarını dinledi.


İnsan hakları aktivisti yazar Eşber Yağmurdereli'nin katıldığı toplantıda konuşan Eş Başkan Kışanak, partisinin ilkelerinden söz ederek yerel yönetimlerin halkın olduğunu, halkın verdiği görevi yerine getirmeye çalıştıklarını, planlama yaparken halka sorduklarını ve her zaman yaptıklarının hesabını vermekle sorumlu olduklarını söyledi.

"Ben amasız fakatsız yaşadığımız eksikliklerden dolayı bütün yönetimimiz, ilçe belediyelerimiz ve çalışanlarımız adına özeleştiri veriyorum. Daha fazla bir araya gelmemiz, daha fazla konuşmamız, daha fazla tartışmamız lazım." diyen Kışanak, sadece şehir merkezinde sorumlulukları varken, 1 Nisan 2014 itibariyle 15 bin kilometrekarenin her karışında hizmet vermeye başladıklarını, bu nedenle örgütlenmelerinin ve çalışmalarının biraz zaman aldığını vurguladı. DİSKİ, itfaiye ve yol şubenin yeni bağlanan 13 ilçeye ve 950 mahalleye hizmet götürecek şekilde örgütlenmesini tamamlandığını söyleyen Kışanak, Şengal ve Kobane'de yaşanan çatışmaların, ardından yaşanan göçlerin bölge halkını, belediyeleri nasıl etkilediğini de anlattı.

Şengal ve Kobani için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi

Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'den, Avrupa Birliği'nden çok yüksek rakamlarda yardım aldığını, ancak belediyenin ve bölge halkının yaptığı çalışmaları yapamadığını kaydeden Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AFAD, Başbakanlık ve AKP 'biz bu kadar mülteciye kapımızı açtık bu kadarına yardım yaptık' diyorlar, tamamı yalandır. Ortada gerçek olan rakamlar var. Biz 200 bin kişiyi kimseye muhtaç etmeden Suruç'ta Urfa'da Amed'te misafir ettik, kimseye muhtaç etmedik, Tabii bunlar kolay çalışmalar değildi; aynı zamanda hiçbir eksiğimizin de mazereti değildir.Bizler de yerel yönetimler olarak elimizden gelen tüm imkanları seferber ettik, şimdi de Kobane'nin inşa süreci için yerel yönetimlerimiz ellerindeki bütün imkanları seferber etmiş durumdadır. Biz Kobane'nin yeniden inşa sürecinde halkımızın gücüyle yerel yönetimlerin imkanlarıyla sivil toplum örgütlerinin de desteğiyle de gerçekten de halkların kardeşliğine ve dayanışmasına inanan dostlarımızın katkılarıyla Kobane'yi yeniden inşa edeceğiz"

Alipaşa ve Lalabey Mahallesi'nde bundan önceki dönemde TOKİ'nin başlattığı çalışmanın ortaya çıkardığı duruma dikkat çeken Kışanak, bu durumun etraflıca tartışılması gerektiğini söyledi. Her iki aileden birinin TOKİ'nin şartlarını kabul ettiğini, yaklaşık 400-420 ailenin yıkılmış mahallede oturmaya devam ettiğini kaydeden Kışanak, seçim sürecinin ardından oturup ne yapılması gerektiğine karar vermek gerektiğini açıkladı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Eşber Yağmurdereli Sur Belediyesi Seyit Narin Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title