Haberler

Kırklareli'de Yöresel Kıyafetler Defilesi Düzenlendi

36.Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "Geçmişten Günümüze Kırklareli Kıyafetleri" konulu bir defile düzenlendi.

36. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından "Geçmişten Günümüze Kırklareli Kıyafetleri" konulu bir defile düzenlendi.

Defile öncesinde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

İlk defa böyle bir etkinlik yaptıklarını ve mutlaka teknik hatalarının bulunacağını ifade eden Prof. Dr. Turan defile öncesinde salondakilerden özür diledi.

Prof. Dr. Turan konuşmasında şunları kaydetti;

"Eğitimin iki ana boyutu var statik ve dinamik, statik boyutu toplumun tarihi coğrafyası, folkloru, müziği ve gelenek görenekleri gibi değerleri oluşturur. Bu statik boyutu içerisinde giyim-kuşam kültürü de yer almaktadır. Bölgeler arası kültürlerin birbirlerine etkisi olmuştur. Yinede her bölgenin kendine özgü ve farklı yöresel giysi kültürü vardır. Kırklareli yöresine has bu kültürün örneklerini öğrencilerimizin üzerinde göreceğiz."

Yöresel kıyafetleri kültürel değerlere kaynaklık yapan dilsiz sanat eserleri olarak nitelendiren Prof. Dr. Turan, tarihin derinliklerinden gelen ve toplumun yaşam biçimini şekillendiren giyim-kuşam kültür mirasının geleceğe açılarak devamının sağlanmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Lüleburgaz'ın Ertuğrul Köyü'nde Fatma Efe'ye ait "Kültür Evi" Poyralı Köyü "Kültür Evi" ve Halk Eğitimi Merkezi'nin katkıları ile "Geçmişten Günümüze Kırklareli Kıyafetleri" isimli defile öğrenciler tarafından sergilendi. Bazı bölümlerinin salondakileri eğlendirdiği defile büyük beğeni topladı.

Defile sonunda defilenin düzenlenmesinde katkı sağlayanlara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Düzenlenen defileye Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Vali Yardımcıları Günay Öztürk, İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

(CS-

20.04.2012 17: 15: 50

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turizm Haftası Kemal Turan Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title