Haberler

Kelime-i şahadet getirdi Müslüman oldu

Güncelleme:

- Kelime-i şahadet getirdi Müslüman oldu Almanya'da yaşayan gurbetçi Salih'in Alman eşi Müslümanlığı kabul ederek ismini Rüveyda olarak değiştirdi.

- Kelime-i şahadet getirdi Müslüman oldu

NEVŞEHİR - Almanya'da yaşayan gurbetçi Salih'in Alman eşi Müslümanlığı kabul ederek ismini Rüveyda olarak değiştirdi.

Uzun yıllardır Almanya'da yaşayan gurbetçi vatandaş Salih, Alman kadın ile evlendi. Evlilik öncesinde Müslüman olan birisinin, Müslüman olan kişi ile evlenmesi gerektiğini eşine söyledi. Eşi de bu teklifi kabul ederek dinini değiştirdi. Genç çiftlerin de nikah şahitliğini AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran yaptı. Bir takım gezi ve incelemeler için Almanya'da bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve beraberindeki heyet Almanya'nın Aachen Ditip eyaletinde bulunan Yunun Emre Camiini de ziyaret etti. Ziyaret sırasında Nevşehirli gurbetçi vatandaş Salih'in Nikah merasimine denk gelen Milletvekili Açıkgöz ve Belediye Savran da geç çiftlerin nikah şahitliğini yaptı. Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan ve adını Rüveyda olarak değiştiren gelin, misafirlerin huzuruna türbanlı gelinlik ile çıktı. Rüveyda gelinin şahitliğini yapan Milletvekili Açıkgöz Almanya'da İslamiyet'e yönelişin artığını söyledi. Açıkgöz; "Nevşehirli kardeşimiz Salih, eşini İslamiyet'e davet etti. Gelin hanım ise Hak dine daveti kabul etti ve İslamiyet ile şereflendi. Bizlerde bu muazzam hadiseye şahittik ettik. Aramıza hoş geldin Rüveyda kardeşim" şeklinde konuştu.

Mustafa Açıkgöz İslamiyet'i seçen Rüveyda'yı balayı tatili için Kapadokya bölgesinde tatile davet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaptanlık Oyun nedir Survivor Kaptanlık Oyunu formatı nedir? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Perşembe kaptanlar kim oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor kim elendi, Survivor kim gitti 9 Mayıs Perşembe? #129488 #128148 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 32. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 9 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kur'an'daki en faziletli sureler hangileri? Hangi sure en önemli? John Wick 4 filmi oyuncuları kim? John Wick 4 filmi konusu, oyuncuları ve John Wick 4 özeti! En Sık Görülen Rüyalar ve Anlamları: Bilinçaltının Gizemli Dünyası
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title