Haberler

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş Açıklaması

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, ehliyet alımına yönelik getirilen değişiklikleri doğru bulduğunu söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş, ehliyet alımına yönelik getirilen değişiklikleri doğru bulduğunu söyledi.

Yeni gelen uygulamayla ehliyetlerin disiplin altına alınacağını dile getiren Ali Ateş, "Ehliyetler biraz daha disiplin altına alınma gayreti içerisinde. Hükümetimizin bu yönde yaptığı çalışmalarda gayet yerinde" dedi.

Ehliyetlerin bu kadar kolay alınmaması gerektiğini vurgulayan Ateş, "Şimdi öyle ehliyetler veriliyor ki kolayca. İki saat araba kullanmayla ehliyet alınmaz. İnsana, aracı ehliyet kullandırmıyor. Araç kullanımının geliştirilmesi lazım. O açıdan kazalarının hem maddi hem manevi kayıpları çok büyük oluyor. Baktığınız zaman kazaların yüzde 90-94'ü araç kullanma hatasından geliyor. Bu yüzden ehliyet için eğitime biraz daha önem verilmesi gerekiyor. Hükümetimizin çalışmaları deva ediyor, daha disiplin için kayıt altına alınıyor. Bunların hepsi toplumun menfaati için yapılan şeylerdir. Bu yeni ilkelere ayak uydurmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Yürürlüğe giren uygulamalarla vatandaşların bilinçleneceğini sözlerine ekleyen Ateş, "Vatandaşlar en azından biraz daha eğitimli bir şekilde araç kullanacak. Eğitim kuruluşları eğitime biraz daha ağırlık vererek, tam manasıyla yetiştirme gayreti içerisinde olacaklardır. Dikkatli araba kullanmanın tedbiri alınırsa kazalarda azalır. Hükümetin bu konudaki çalışmaları başarılı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title