Haberler

Kayıhan Esnafı Beypazarı'nı Örnek Alıyor

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'nın Tarihi Çarşılarında Sürdürdüğü Düzenleme Çalışması Sürüyor.

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'nın tarihi çarşılarında sürdürdüğü düzenleme çalışması sürüyor.

Uzun Çarşı ve Okçular'dan sonra Kayıhan Caddesi'nde başlatılan yenileme ve cephe düzenleme çalışmalarında da önemli bir noktaya gelindi. Kayıhan Caddesi'nde yapılan çalışmalar hakkında çarşı esnafının daha geniş bilgi alabilmesi ve tarihi çarşının geleceğini daha yakından görebilmesi için Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na gezi düzenlendi. Tarihi ve kültürel miras çalışmaları çerçevesinde projelendirilerek uygulamasına başlanılan Kayhan Çarşısı Sokak sağlıklaştırma çalışmalarındaki ana mantığın ve hedef sonuç ilişkisinin doğru anlatımının yapılabilmesi amacıyla gerçekleştirilen geziye Kayıhan esnafı, Kayıhan muhtarı, belediyenin mimar ve mühendisleri, Kayıhan düzenleme projesinin kontrol mühendisleri ve inşaatı üstlenen firma temsilcileri katıldı. Gezide, hem Beypazarı'nın geçmişten günümüze gelen süreci hem de Kayıhan Çarşı'nın gelecekteki durumu daha iyi görüldü.Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Vardar başkanlığındaki ekip ilk olarak, Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti. Başkan Yavaş'dan, tarihi mirasını koruyan en önemli ilçelerden biri olan Beypazarı hakkında bilgi alan Kayıhan esnafı, ilçenin restorasyondan önceki ve sonraki halini karşılaştırma imkanı buldu. Türkiye'nin turizmdeki marka ilçelerinden biri olan Beypazarı, Kayıhan esnafının ufkunu açtı.

Bursa ekibi, Beypazarı gezisi sonucunda, bir kentin bir, bir tarihi yerleşim biriminin, tarihi ve kültürel değerleriyle nasıl topyekun kalkındığını gözlemleme imkanı buldu.

Beypazarı gezisinde; tarihi yerleşim bölgesinin restorasyon sürecine halkın katılımının üst sevide olduğu ve bunun getirisi olarak turizm geliri açısından kat ve kat çok yüksek gelir sevilerine ulaşıldığı bizzat yöre halkı tarafından ifade edildi.

Kayıhan düzenleme projesi tamamlandığında, tarihi çarşı, Türkiye'nin önemli marka sokaklarından biri olacak. Tarihi çarşıların mimari zaferi olarak da tüm Türkiye'ye örnek olacak.

(MŞ) 08.03.2008 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title