Haberler

Kaya: "Hedefimiz İnanç Turizmini Geliştirmek"

Sinop Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, turizmin gelişimi ve bunun için yapılacak faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Sinop Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya, turizmin gelişimi ve bunun için yapılacak faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaya yaptığı açıklamada, " Sinop'un en kalabalık olduğu aylar temmuz ve ağustos ayları fakat bunu sahil turizmi olarak söyleyebiliriz. Sinop'un sadece sahil turizmiyle değil kültür turizmiyle de harekete geçmesi lazım. Örnek verecek olursak Amasya'ya giden hiç bir turist arkadaş hava durumuna bakmaz fakat Sinop'a gelirken hava durumuna bakarak geliyor. İnsanların bu korkularını yıkmak için Sinop'un daha zengin hatta Türkiye'nin en popüler olan kültür turizm merkezlerinden de daha zengin özelliklerini ön plana çıkarmak zorundayız. Buraya gelen insanlar ve tur otobüsleri sadece hafta sonları için gelmektedir. Konaklama yapmayan bu insanlar burayı mesire gibi kullanmaktadır" dedi.

"Hedefimiz inanç turizmini geliştirmek"

Sinop'ta 2 bölgede arkeoloji çalışmalarının başladığını ifade eden Kaya, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Birgül hanımın Balatlar Kilisesi üzerinde çalışmalara başladığını, bu çalışmaların turizm için büyük umut olduğu ve inanç turizmini harekete geçirecek bir merkez olacağını söyledi.

İstanbul'da Ayasofya'ya gelen turistin sadece yüz bininin Balatlar Kilisesi'ne gelmesi halinde Sinop'ta turizmin tamamen gündeme oturacağını dile getiren Kaya, "Bununla birlikte sadece yaz ayları değil, inanç turizmin merkezi olur ve eylül ayından mayıs ayına kadar Sinop büyük bir cazibe merkezi haline gelir" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Kaya Amasya Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title