Haberler

Kardeş Şehir Beypazarı'ndan Kozan'a Ziyaret

Tarihi evleri, yöresel yemekleri, kültürel değerleri ve doğal güzellikleriyle ünlü, Ankara'nın yanı başındaki turizm kenti Beypazarı, kardeş ilçesi Kozan'a turizmci ev hanımlarıyla bir çıkarma yaptı.

Tarihi evleri, yöresel yemekleri, kültürel değerleri ve doğal güzellikleriyle ünlü, Ankara'nın yanı başındaki turizm kenti Beypazarı, kardeş ilçesi Kozan'a turizmci ev hanımlarıyla bir çıkarma yaptı.

Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp'in eşi Hamide Özalp, Belediye Meclis Üyesi Vildan Çalışkan, Beypazarı Turizm Derneği Başkanı Altan Değirmencioğlu, üreterek kazanan ve Beypazarı turizmine en büyük katkıyı sağlayan işletme sahipleri, turizmde de kardeşliklerini pekiştirmek amacıyla Kozan'a bir gezi düzenledi.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle marka bir kent olma yolunda ilerleyen ve rotasını turizme çeviren tarih ve Kültür şehri Kozan'da ilk olarak Yaver'in Konağı, Hoşkadem Camii, Tarihi Çarşıları, Bedesten, Anavarza Kalesi, Dagılcak Mesire Alanı, Kozan Barajı, Karasis Kalesi, Kozan Kalesi ve Roma Köprüsü gezdikten sonra Atatürk Parkı'nda Kadın Kültür Merkezinde Kozanlı kadınlarla bir araya gelip bilgi alışverişinde bulundular. Daha sonra Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı makamında ziyaret ettiler.

Kardeş ilçeleri Beypazarı'nın turizm elçilerini Kozan'da ağırlamaktan mutlulukk duyduklarını ifade eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Beypazarı turizmde model aldığımız ilçelerden olup, Beypazarı'nın turizmde büyük işler başardığı ziyaretlerimde gördüm. Kozan'da turizmde başarılı olmak için birtakım çalışmalar yapmaktayız. Kardeş İlçemiz Beypazarı başardı bizde başaracağız" dedi

Başkan Özalp'ın eşi Hamide Özalp ise, üretici ev kadınlarının istediklerinde neler başarabileceğinin büyük örneği olan Beypazarılı turizmci kadınlarla kardeş şehri gezmekten büyük keyif aldıklarını ifade etti.

Beypazarı Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Altan Değirmencioğlu, Kozan'ın, tarihi değerleriyle zengin bir potansiyele sahip ilçe olduğunu vurgulayarak, "Yerel yönetim tarafından ilçede turizm noktasında yapılan çalışmalar çok yerinde olup, bu çalışmalar Kozanlı STK ve halkın benimsemesi kendilerinin de taşın altına ellerini koymasıyla birlikte yakın tarihte Kozan'ın turizmde koşar adımlarla ilerleyen bir ilçe olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yaverin Konağı'nda konaklayan Beypazarılı konuklara yöresel yemeklerden oluşan, sarma, içli köfte, mantı ve fırında sütlaç ikram edildi. Geziden ve yöresel yemeklerden büyük tat aldıklarını dile getiren Beypazarılı kadınlar, "Kozan'ın eksiği yok fazlası var. Sadece mevcut değerlerini gün ışığına çıkarmak için kadınların daha aktif olması gerektiğini düşünüyoruz. Kadın bilgi-beceri ve önsezisiyle sihirli bir ele sahiptir. Başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Kozanlı kadınlarında ilçe turizmine sihirli ellerini değdirmeleri gerektiği kanısındayız" dediler.

Gün boyunca Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan'ın eşlik ettiği Beypazarılı ekip Yaverin Konağı'nda 1 gün konakladıktan sonra, Kozanlıları da Beypazarı'na davet ederek ilçeden ayrıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Özalp Beypazarı Kozanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title