Haberler

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde 2007-2008 Eğitim-öğretim Yılı Düzenlenen Törenle Başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törene, Karaman Valisi Fatih Şahin, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Karataş, Belediye Başkanı Ali Kantürk, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, öğretim üyeleri ve davetliler katıldı. Mersin Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğretim görevlilerinin verdiği mini konserin ardından bir konuşma yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin 29 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla kurulduğunu ve 1 Haziran 2007 tarihinde YÖK'ün Rektör görevlendirmesi ile resmen eğitim öğretime başladığını belirterek, "Üniversite bünyesinde 3 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksek okulu ve 2 enstitü bulunuyor. Üniversitede 120 öğretim elemanı, 69 idari personel bulunurken, 5 bin 850 öğrenci öğrenim görüyor" dedi.

Vali Fatih Şahin de konuşmasında, dünyanın hızla değiştiğini ifade ederek, "Değişen dünyamızda en iyi olmak için artık sadece bilgiye sahip olmak yeterli değildir. Çünkü; bilgi sürekli olarak yenilenmektedir. Çok yönlü düşünce alışkanlığının kazanılması, bilgiye nasıl ulaşılacağının bilinmesi ve önyargısız ama sorgulayıcı bakış açısı, değişen dünyanın kavranmasında en önemli araçlardır. İşte bu nedenle Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin kurulmuş olmasından dolayı son derece mutluyuz, gururluyuz. Ülkemize ve insanlarımıza daha fazla hizmet verebilme adına heyecanlıyız ve bunun için azimliyiz. Üniversitemizin hem fiziki yönden, hem de akademik yönden tüm eksikliklerinin bir an önce tamamlanması için gayret gösteriyor ve ilin tüm dinamikleri ile birlikte ortak hareket ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Demir tarafından, “Yoksulluğa karşı laik Cumhuriyet” konulu dersle üniversitede eğitim-öğretim yılı başladı.

(MD-FM)

27.09.2007 17:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title