Haberler

Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı' Ordu'da Konuşuldu

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı" kapsamında Ordu’da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı" kapsamında Ordu'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ulusal Otorite görevini yürüttüğü "Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı"nın 2014-2020 döneminin tanıtılması amacıyla Ordu'da 'Bilgilendirme Günü' etkinliği düzenlendi. Bir otelde düzenlenen etkinliğe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, daire müdürleri, proje çalışanları ve davetliler katıldı.

YÜCEL: "İŞBİRLİĞİ SÜRECİ İYİ İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

'Bilgilendirme Günü' toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, ' Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programının' havzada yer alan ülkelerdeki sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin işbirliğine olanak tanıması sebebi ile büyük önem arz ettiğine dikkat çekti. Bu anlayışla devam eden işbirliğinin önemine vurgu yapan Yücel, işbirliği sürecinin Karadeniz havzasında yapıcı diyaloğun ve iyi ilişkilerin geliştirilmesine de katkı sağlayacağını belirtti.

BALKANLIOĞLU: "PROJELER ÜRETEN BİR ÜLKE OLMAYA BAŞLADIK"

Düzenlenen etkinlikte konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 'Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı' toplantısının Ordu'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'nin bu tür programlarda aktif hale geldiğini ve projeler üreterek AB desteklerinden yararlandığını aktaran Balkanlıoğlu, "AB projelerine katılmada ve proje üretmede eskiye oranla önemli mesafeler katedildi. Artık Türkiye'nin her yerinde şehirler proje üretmeye başladı. STK'lar, şirketler ve resmi kuruluşlar her türlü proje teklifine müracaat ediyorlar. Bu havzada da işbirliği içerisinde bulunan ülkeler ile birlikte proje üreterek bu desteklemelerden faydalanmak gerekiyor. Ben herkesin projeler üreterek bu tür organizasyonlara katılmasını istiyorum" dedi.

DENEYİMLER PAYLAŞILDI

Etkinliğin son bölümünde ise Karadeniz Programı hakkında genel bilgilendirme yapılarak 2014-2020 dönemindeki başlıca değişiklikler ve 2007-2013 döneminde uygulanan projelerden çıkarılan dersler hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Programda ayrıca tanıtıcı VTR'lerin yanı sıra geçmişte proje uygulamış kurum ve kuruluşlar tarafından deneyim paylaşımı yapıldı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Ahmet Yücel Karadeniz Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title