Haberler

Karadağ'dan Bir Kardeş Daha Geldi

Dış ilişkilerde dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerin şehirleri ile ‘Kardeş Şehir’ anlaşmaları ile bağlar kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karadağ’ın Cetinje kentinden sonra bu kez de Kotor şehri ile kardeş şehir oldu.

Dış ilişkilerde dünyanın değişik bölgelerindeki ülkelerin şehirleri ile 'Kardeş Şehir' anlaşmaları ile bağlar kuran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karadağ'ın Cetinje kentinden sonra bu kez de Kotor şehri ile kardeş şehir oldu.

Karadağ'ın Kotor şehri Belediye Başkanı Ms. Maja Catovic ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyet, iyi niyet anlaşması imzalamak üzere Gaziantep'e geldi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen imza töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Asım Güzelbey, "Kotorla Gaziantep belki mesafe olarak oldukça uzak görülebilir. Ama aşağı yukarı 3 yıldır başlayan dostluğumuz ve ilişkimiz var. Gördük ki birbirimize çok yakınız ve bu çevrede de daha önce biz Kotor'u ziyaret etmiştik daha sonra kendileri buraya gelmişlerdi. Bugün de bir işbirliği anlaşması için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu bizim için gerçekten çok büyük bir mutluluk. Bugüne kadar birçok işbirliğimiz, kardeş şehir projemiz vardı bugün herhalde sonuncusunu yapıyoruz. Sonuncusunu güzel Kotor şehriyle yapmak da bizim için çok büyük bir mutluluk. Ülkemize şehrimize ve Kotor'a hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Kotor Belediye Başkanı Ms. Maja Catovic de, "Ben ve ekibim bu güzel Gaziantep şehrinde bulunmaktan son derece mutluyuz. Bu yapmış olduğumuz anlaşmayla birlikte bundan sonraki iş birliğimizde sanayi, ticaret, kültür ve spor alanlarında da devam ettirmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Kotor kentinin özellikle spor alanında önemli başarıları olduğunu ifade eden Catovic, kentin birinci ligde bir futbol takımının bulunduğunu ve oyuncularının birçoğunun Avrupa'nın değişik takımlarında oynadığını söyledi. Ms. Maja Catovic, kentin bir su topu takımının bulunduğunu, Karadağ şampiyonluğunu sürekli bu takımın kazandığını, hatta milli takım oyuncularının çoğunluğunun bu takımdan oluştuğunu belirtti.

İŞADAMLARI KOTOR'U DEĞERLENDİRECEKLER

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu ise sosyal, kültürel ve ekonomik alanda Gaziantep ve Kotor şehirlerinin daha fazla iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Şehirlerin kalkınması açısından bu iş birliği anlaşmaları son derece önemli olduğunu belirten Nakıboğlu, Gaziantepli sanayicilerin bu fırsatı değerlendireceklerini kaydetti.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık da, daha önce Kotor'a Başkan Dr. Asım Güzelbey ile birlikte gittiklerini ve burayı çok beğendiklerini belirtti.

Bartık, "Zaten oradaki iş imkanlarını gördük ve değerlendirdik. Sonrasında Türk başkonsolosluğumuzu ziyaret ettik. Orada ataşemizle konuştuk ve birçok fikirleri paylaştık. Kotor'dan sürekli özelleştirmeler ve yeni iş fırsatı bilgileri tarafımıza ulaşıyor. Daha önceden de biz bu ülkelere yabancı değiliz. Yugoslavya zamanında batı Avrupa'ya çok geçiş yaptık. Coğrafi konumunu biliyoruz. Akdeniz'e ve oradan Avrupa'ya açılan kapı konumunda, bu durumları değerlendirip mutlaka orada olacağız" değerlendirmesini yaptı.

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu da, eğitim alanında Karadağ ve Kotor ile ilişkiler kurmak istediklerini belirtti. Türkiye'nin artık yabancı öğrenci alımlarında daha kolaylık yaptığını ve bu açıdan üniversitelerinde şuanda 40'ın üzerinde yabancı uyruklu öğrencinin bulunduğunu belirten Nakıboğlu, bu vesile ile Karadağ ile de yabancı öğrenci anlaşması yapabileceklerini dile getirdi.

Karşılıklı hediyeleşmelerin yapıldığı imza törenine Montenegro Milletvekili, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ticaret Borsa Odası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu ve misafirler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Nakıboğlu Asım Güzelbey Karadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title