Haberler

Karabük'te 40 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Karabük'te 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı Vali İzzettin Küçük'ün çaldığı ders zili ile başladı.

Karabük'te 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı Vali İzzettin Küçük'ün çaldığı ders zili ile başladı.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle Karabük merkezde Öğlebeli Şehit Nazif Topsakal İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene; Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, şube müdürleri, okul müdürleri, öğrenci ve öğretmenler ile veliler katıldı. Törende ilk olarak Okul Müdürü Ali Korkmaz bir konuşma yaparak okul hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Okullarımız geçen yıla göre farklı statülerde eğitim ve öğretime başlıyor. 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim uygulaması bugünden itibaren başlamış bulunuyor. Geçen yıl ilköğretim olan okullarımız, bu yıl itibariyle 4 yıllık ilkokul, 4 yıllık ortaokul, 4 yıllık İmam Hatip Ortaokulu olarak ayrılmış ve 8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitim 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime çıkarılmış, zorunlu eğitim böylece 4 yıl daha uzatılmıştır. Öğrencilerimiz artık ilköğretim kurumlarından lise ve dengi okullardan birisine kaydolmak ve liselerden mezun olmak durumundalar. Geçen yıl 68 tane ilköğretim okulumuz varken bu yıl bu okullarımızı ilkokul, ortaokul ve İmam Hatip ortaokulu olarak belirledik ve sonuçta 60 ilkokul, 56 ortaokul, 5 İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere toplam 121 ilköğretim kurumu, 35 lise ve dengi okulda okulöncesi öğrencilerle birlikte bin 167 derslikte 2 bin 450 civarında öğretmenimizle birlikte eğitim ve öğretime başlıyoruz" dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, Karabük'te 12 yıllık kademeli zorunlu eğitime geçişte fazla bir sıkıntı yaşanmadığını ifade ederek, "Bugün burada sevinç, tatlı bir telaş içinde güzel duygularla bulunuyoruz. Ben öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılının başta yavrularımız ve öğretmenleri olmak üzere herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yeni 12 yıllık kesintisiz eğitim ilimizde fazla sıkıntı ve huzursuzluk olmadan başladı. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz fazla huzursuz olmadan sistem uygulanmaya başlamıştır. Karabük'te yeni sisteme adapte olmuş durumdayız. Ben bu sıkıntısız geçişten dolayı milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Ben velilerimize de teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin başarılarında onların da büyük payları var. Tabi başarıyı yakalamak kadar, başarıyı sürdürmek de çok önemli ve zordur. Aynı gayreti ve özveriyi göstermek zorundayız. Çocuklarımızın yetişmesinde anne ve babalarımızın payı çok büyüktür. Onları katkısı ve payı olmadan tam bir başarı elde edilemez. Bundan sonra da okulla olan diyaloglarınızı taze tutun. Sık sık ziyaret edin ve çocuğunuzun öğretmenleriyle temas halinde olun. Emek vermeden başarı yakalama şansımız yok" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali İzzettin Küçük tarafından "Beslenme dostu okul" projesi kapsamında başarılı olan okullara sertifikaları verildi. Vali İzzettin Küçük törende ayrıca okula adı verilen Şehit Nazif Topsakal'ın eşi Huriye Topsakal'a katılımlarından dolayı okul adına bir çiçek takdim etti.

Düzenlenen tören Vali İzzettin Küçük'ün ilk ders zilini çalması ile sona erdi. Törenin sonunda sınıfları gezen Vali Küçük, öğrencilerle sohbet ederek onlara kitap hediye etti. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Gürpınar Hakan Arslan Karabük Yerel Haberler

title