Haberler

Kalıpçılar Vadisi'ne Yeni Başkandan Destek

Yenilenen seçimlerde başkanlık koltuğuna oturan Yalova’nın yeni Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret eden UKUB yönetimi, kuruluş çalışmaları devam eden Kalıpçılar Vadisi için destek sözü aldı.

Yenilenen seçimlerde başkanlık koltuğuna oturan Yalova'nın yeni Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret eden UKUB yönetimi, kuruluş çalışmaları devam eden Kalıpçılar Vadisi için destek sözü aldı.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) yönetimi, yenilenen seçimlerde Yalova Belediye Başkanlığı görevine getirilen Vefa Salman'ı ziyaret etti. Yeni başkana başarı dileklerini ileten UKUB yönetimi, Yalova'da kuruluş çalışmaları devam eden Kalıpçılar Vadisi hakkında bilgi verdi.

UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Yalova'nın, Marmara Bölgesi'nin en önemli üç sanayi şehri olan İstanbul, Bursa ve Adapazarı üçgeninin tam ortasında olması olduğunu belirterek, Kalıpçılar Vadisi'ne yer arayışları sırasında Yalova'nın kendilerine kucak açtığını söyledi. Kalıpçılar Vadisi'nin kalıp sektörünün kalbinin attığı cazibe merkezi olacağını belirten Özoğul, "Projemizin hayata geçmesi için Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası da bize her türlü desteği verdi" dedi.

Özoğul, kalıpçılık sektörüne yön verecek Kalıpçılar Vadisi'nin kuruluş çalışmaları ve gelinen aşama konusunda da Başkan Vefa Salman'a bilgiler aktardı. Bakanlıktan onay alan ve ÇED'e tabi değildir raporu verilen Yalova Kalıp İmalatı İhtisas OSB'de şu an kamulaştırma çalışmalarının yürütüldüğünü anlatan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, OSB'de üyelerin üretim maliyetlerini düşürecek ve rekabet güçlerini arttıracak başta Kalıp Teknolojileri Ar-Ge Merkezi, Ortak Kullanım Merkezi olmak üzere birçok birimin yer alacağını sözlerine ekledi.

"OSB YALOVA'YA KATKI SAĞLAYACAK"

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da, Kalıpçılar Vadisi'nin Yalova'ya başta istihdam olmak üzere büyük katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Belediye olarak üretime, istihdama, hizmete katkı sağlayacak her türlü projenin yanında yer alacaklarını kaydeden Salman, "Kalıpçılar Vadisi, yüksek katma değerli ve çevre kirliliği de yaratmayacak bir proje. Projenin hem Yalova'nın, hem de ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Belediye olarak UKUB'a bu konuda elimizden gelen desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şamil Özoğul Vefa Salman Yalova Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Bakmadan Geçme

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title