Haberler

Kadın muhtar adayından okul vaadi

Güncelleme:

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde muhtar adayı olan Burcu Orman, eski ilkokul binasını yenileyerek köy yaşam merkezi haline getirmeyi vaat ediyor. Orman, projelerini hayata geçirmek için çalışacağını belirtti.

Kadın muhtar adayından okul vaadi

AMASYA - Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı 186 seçmene sahip Gemibükü köyünde muhtar adayı olan 40 yaşındaki Burcu Orman, eski ilkokul binasını yeniletip herkese hitap edecek bir köy yaşam merkezine dönüştürmeyi vadediyor.

İlçe merkezine 4,5 kilometre mesafedeki köye yeni bir soluk getirmek amacıyla kapı kapı dolaşıp fikirlerini paylaşan evli ve 3 çocuk annesi Orman, "Beni anlayanlarda, yadırgayanlar da oldu. Sebebi ise 'kadınsın, nasıl yaparsın' düşüncesiydi. Hiçbir şey imkansız değil. Bir kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yok" dedi.

Öğrencilik yıllarının geçtiği virane okul binasını yeniletip içinde sinema salonu da oluşturmayı hayal eden Orman, "Yan sınıf neden anaokuluna dönüştürülmesin. Beş öğrenciyle anaokulu açabiliriz. Neden olmasın" diye konuştu.

Burcu Orman,31 Mart seçimlerinde kazanması halinde projelerini hayata geçirmek için var gücüyle çalışacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köy Yaşam Merkezi Taşova Amasya Kadın Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title