Haberler

Kaçak Avcılara Yönelik Denetimler Devam Ediyor

Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kaçak balık avcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar Acarlar Longozu ve Küçük Boğaz'da devam etti.

Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kaçak balık avcılarına yönelik düzenlenen operasyonlar Acarlar Longozu ve Küçük Boğaz'da devam etti.

Balıkların havyar dönemine girdiği 15 Mart tarihinde başlayan av yasağına uymayan ve doğanın ekolojik dengesi için büyük tehlike oluşturan avcılara r.

Operasyonlar Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ile Sakarya Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği işbirliği ile düzenleniyor.

Türkiye'nin ikinci büyük longozu (su basar ormanı) olan Acarlar Longozunda kaçak avlanan avcılara yönelik operasyon yapan ekipler yaklaşık 10 kilometrelik hat boyunca denetim yaptı. Sandallar ile longoz içerisinde denetimlerde bulunan ekipler, sazlık aralarına saklanmış halde duran ağlara da el koydu.

Ekipler ayrıca Karasu Küçük Boğaz Gölünde de kontrollerde bulundu. Daha önce Sapanca Gölü ve Poyrazlar göllerinde yapılan operasyonlarda 8 bin metre ağ ele geçirilmiş ve

5 kişiye de kişi başına 857 TL para cezası uygulanmıştı.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Şubesi Su Ürünleri Mühendisi Yılmaz Önal "Denetimlerimize Acarlar Longozu ve Küçük Boğaz Gölünde devam ediyoruz. Balıkların havyar bırakma döneminde olması nedeniyle denetimlerimiz aralıksız olarak Haziran ayı sonuna kadar devam edecek. Acarlar Longozu birinci derecede doğal sit alanı olmasından dolayı, yılın her günü avlanmanın yasak olduğu bir bölge. Yasak av döneminde sadece sportif amaçlı olta ile avlanılabiliyor. Bunun dışında ticari amaçla kesinlikle avlanılmıyor. Aksi davrananlara 857 TL idari para cezası kesiyoruz. İç sularımızda ağ ve kasnak tabir edilen ağla kesinlikle balık avlanmak yasak. Denetimlerimiz tüm avlak göllerde aralıksız sürecek" dedi.

Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Başkanı Mehmet Ergül ise şunları kaydetti: "Dernek olarak göllerde balığın gelişmesi ve çoğalması için ağ ve kasnakla kaçak balık avlayanlara karşı mücadelemiz sürecek. Tüm amatör balıkçı dostlarımızı duyarlı olmaya ağ, tırıvırı ve kasnak ile avlananları gördükleri zaman mutlaka jandarmaya ihbarda bulunmaya davet ediyoruz. Böylece balık neslini yok edecek yöntemlerle avlananlara karşı mücadele vermemizde bize yardımcı olacaklardır. Bizde sonraki nesillere güzel doğa ve bol balık bırakalım. Aksi takdirde çocuklarımız ve torunlarımız balıkları ansiklopedilerde görecekler." - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Acarlar Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title