Haberler

İzmirli esnafın zararı büyük: Bir kısmı hala iş yerlerini açamadı

Güncelleme:

İzmirli esnafın zararı büyük: Bir kısmı hala iş yerlerini açamadı İzmir esnafı: "Mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz" İzmir'de, denizin taşmasıyla oluşan su baskınlarından en çok etkilenen yerlerden Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf, normale dönmek için çalışmaları sürdürüyor.

İzmirli esnafın zararı büyük: Bir kısmı hala iş yerlerini açamadı

İzmir esnafı: "Mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz"

İZMİR - İzmir'de, denizin taşmasıyla oluşan su baskınlarından en çok etkilenen yerlerden Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf, normale dönmek için çalışmaları sürdürüyor. Zararın büyük olduğu bölgede esnafın bir kısmı, bugünde iş yerini açamadı.

İzmir ve çevresinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtınanın ardından Konak ve Karşıyaka'da deniz taşmış, binin üzerinde iş yeri ve ev su baskınlarından etkilenmişti. Su baskınlarının en çok etkilendiği yerlerden Konak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde esnaf, normale dönmek için iş yerlerinde oluşan hasarı temizlemeye çalışıyor. Bölgedeki temizlik çalışmalarından ötürü iş yerleri kapalı kalırken, çalışmalarını bitiren esnaf ise satışına başladı.

Binlerce lira zarara uğrayan esnaf, yetkililerden ise yardım bekliyor. Dükkanındaki birçok ürünün zarar gördüğünü belirten kırtasiye esnafı Halil Tekin Çerkeş, "30-40 bin TL civarında zararımız olabilir. Bütün diğer esnaf arkadaşlar gibi mağduruz. Mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz. Baya bir malzememiz zarar gördü" dedi.

"1 milyon TL'nin üzerinde zararımız olduğunu düşünüyorum"

Dükkanına giren suyun 45 cm'ye kadar yükseldiğini söyleyen esnaf Levent Salıcı da, "Dükkanımıza beklediğimizin çok üzerine su girdi. Cumartesi akşamdan önlemimizi almıştık, su baskını olma riskini biliyorduk. Dükkanımıza giren su 45 cm'ye kadar yükselmiş. Alt raflardaki bütün kitaplarımız ne yazık ki su almış. 1 hafta içinde anca toparlanacağız gibi gözüküyor. 1 milyon TL'nin üzerinde zararımız olduğunu düşünüyorum. Bugün tekrar bir yağış bekleniyor. Ne olacak bilmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Felaketten sonra aracımı yerinden kıpırdatamadım"

Öte yandan, yağmur nedeniyle hasar gören araçların çekiciler vasıtasıyla bölgeden kaldırılma işlemi de devam ediyor. Park halindeyken su alıp hasar gören aracın sahibi Hasan Kaplan ise "Gece bir fırtına oldu. Deniz taşmış. Evden çıkamadık. Dün sabah erken saatten beri hala bazı yerlerdeki suları boşaltmaya çalışıyorlar; ama henüz bitmedi. Aracım su almış. Şimdi de çalışmadığı için çekiyoruz. Felaketten sonra aracımı yerinden kıpırdatamadım" şeklinde konuştu.

Su içinde kalan ürünlerinin hala ıslak olduğunu belirten Ayhan Aydın, "Bizim bütün ürünlerimiz sırılsıklam. Oyuncak kedi miyavlıyordu, su aldığı için çalışmıyor. Bunun fiyatı 350 TL idi. Bunun gibi yüzlerce ürün zarar gördü. Sıkıntımız büyük. Herkesin başına gelen bizim de başımıza geldi. Gözükmeyen her ürün su içinde kaldı. Bizim gördüğümüz 150 bin TL zararımız var. Gözükmeyen zararı bilmiyoruz. Çoraplar da su içinde kaldı ve hala ıslak. Her esnafın ve bizim zararımız büyük. Doğal afet, yapacak bir şey yok. Satış yapamıyoruz. Müşterilere el feneri ile malları gösteriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kıbrıs Şehitleri Caddesi İzmir Doğal Afet Hava Durumu Genel Yerel Haberler

title