Haberler

İzmir'de 45 Bin Kişiye Sağlık Kontrolü

Dünyadaki Toplam Ölümlerin Üçte Birini Oluşturan Ülkemizde de Ölüm Nedenleri İçinde İlk Sırayı Alan Kalp ve Damar Hastalıklarını Önlemek Amacıyla Balçova Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Tarafından Ortaklaşa Uygulanacak "Balçova'nın Kalbi" Projesinin Tanıtım Toplantısı Balçova Belediyesi'nde Gerçekleştirildi.

Dünyadaki toplam ölümlerin üçte birini oluşturan ülkemizde de ölüm nedenleri içinde ilk sırayı alan Kalp ve Damar Hastalıklarını önlemek amacıyla Balçova Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından ortaklaşa uygulanacak “Balçova'nın Kalbi” Projesinin tanıtım toplantısı Balçova Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Dünyada 3. kez Türkiye'de ilk kez uygulanacak projenin tanıtım toplantısına; 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Emin Alıcı, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Hakan Abacıoğlu, , CHP Balçova İlçe Başkanı Salih Küçükbayrak, meclis üyeleri, muhtarlar, Halk Sağlığı Bölümü hekimleri ve vatandaşlar katıldı. Projenin sunum konuşmasını yapan Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Gül Ergör, 10 yıl sürecek proje sonunda ulaşılması hedeflenen sonuçları anlatarak şöyle konuştu. “Balçova'nın Kalbi ile tüm toplumda sigara içme, hafif şişmanlık ve şişmanlık, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon oranlarını %20-25 azaltılarak, sonuçta KDH görülme sıklığını önemli ölçüde azaltılacak. Kanser, inme-felç, eklem ve romatizma hastalıkları, kronik akciğer yetmezliği gibi hastalıkların toplumda görülme sıklığı da azaltılacaktır. Bu projede gerçekleşen Belediye ile işbirliği; Üniversite'nin toplumla bütünleşerek halkın sağlığına hastalanmadan önce sahip çıkmasını sağlayacaktır."dedi.

(Mİ-Mİ-

(Mİ-Mİ-)

03.05.2007 13:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title