Haberler

İsveç ordusundan TikTok yasağı! 2 gerekçeleri var

Güncelleme:

İsveç Savunma Bakanlığı, Çin hükümetine yakınlığı ve dünya çapında kullanıcı verilerini elinde tutmasıyla ilgili endişeler nedeniyle, personelin iş telefonlarında TikTok uygulamasını kullanmasını yasakladı.

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok'un İsveç'te de uygulamanın kullanılmasına yasak getirildi.

"TİKTOK'U İŞ EKİPMANLARIMIZDA İSTEMİYORUZ"

İsveç Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yasak kararının "uygulamanın kullanıcı bilgilerini nasıl işlediğine ve şirket sahibi ByteDance hakkında ortaya çıkan raporlara" dayanarak güvenlik endişeleri nedeniyle alındığı bildirildi. İsveç Silahlı Kuvvetler Basın Sekreteri Guna Graufeldt, "Cep telefonlarını ve tabletleri kullanmak kendi başına bir güvenlik riski oluşturabilir, bu nedenle TikTok'u iş ekipmanlarımızda istemiyoruz" dedi.

2 ÜLKE DAHA YASAKLAMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Norveç, uygulamanın parlamento sistemine erişimi olan cihazlarda kullanılmasını yasaklamış ve cuma günü de Fransa, kamu sektörü çalışanlarının TikTok da dahil olmak üzere iş telefonlarına "eğlence uygulamaları" indirmelerini yasakladığını duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya İsveç Yerel Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

ercan gurbhetchi:

ABD olunca serbest, Çİn olunca değil:) Bir de facebook instagram vs ile ilgili kişisel verileri hukuksuz elde ettikleri için cezalar verilmişken ve yöneticileri ABD senatosuna çıkmışken:) Klasik Avrupa mantığı:)

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title