Haberler

İşadamından Anaokulu İçin 200 Bin TL Bağış

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen gecede İşadamı Ahmet Utku ve Eşi Gülşen Utku tarafından ilçeye anaokulu yapılmak üzere 200 bin TL bağışta bulunuldu.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen gecede İşadamı Ahmet Utku ve Eşi Gülşen Utku tarafından ilçeye anaokulu yapılmak üzere 200 bin TL bağışta bulunuldu.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yeni eğitim kurumları yapmak ve mevcut eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan Eğitim Vakfı tarafından ERDEMİR'e ait Göztepe Restaurant'ta gece düzenlendi.

Geceye Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Fatih Tar, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ile çok sayıda bürokrak, siyasi parti temsilcisi ve işadamları katıldı.

Ereğli Eğitim Vakfı'nın kurulduğu günden bu yana yaptığı hizmetler hakkında davetlilere bilgiler veren Vakfın Başkan Yardımcısı Oktay Demiroğlu, ilçeye yeni fakülteler kurulması kararı alınması durumunda inşaatlarını üstlenebileceklerini dile getirdi.

VAKFIN FAALİYETLERİ

Demiroğlu 1997 yılında kurulan Eğitim Vakfı'nın Ereğli Eğitim Fakültesi arasına bina, 8 yıllık eğitim ile birlikte okulların çeşitli ihtiyaçları, Ereğli Lisesi'ne 24 derslik, Ormanlı Çok programlı Lise'ye 3 derslik, Kredi Yurtlar Kurumu ile yapılan görüşmeler sonucu bir kız, bir erkek öğrenci yurdu, Kestaneci İlköğretim Okulu'nun 25 bin TL arsa bedeli, Çayırlı İlköğretime 50 bin TL, Gazi İlköğretim Okulu'na arsa temini ve tapu harcı olarak 30 bin TL, Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu inşaatına 20 bin TL, Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulu'nun ısınma ihtiyacının giderilmesi, Gökçeler ve Bayat İlköğretim Okullarının imar ve projelerinin yapımı, Bayat, Pempeciler, Vakıf, Süleymanbeyler, Hamzafakıhlı, Bölücek gibi okulların ihtiyaçlarının giderilmesi, Denizcilik Lisesi'nin muhtelif ihtiyaçlarının karşılanması, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi spor salonuna 500 adet koltuk alımı, Ereğli Lisesi'nin kalorifer tesisatı tamiri ve okul bahçesine 2 adet prefabrik bina alımı, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Öğrencilerine bilgi, görgü ve kültür gezisi masrafları olarak 7 bin TL harcanması, Vakıfa ait Kepez'de yurt yapımı düşünülen binanın BEÜ'ye bağlı Denizcilik Meslek yüksek Okulu ve Ereğli Eğitim Fakültesi'nin kullanımına verildiğini söyledi. Yaptıkları çalışmalar nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 204 yılında Eğitime Destek Ödülü kazandıklarını belirten Demiroğlu, yeni dönemde ilçeye yurt binaları ve BEÜ'ye bağlı yeni fakültelerin ilçeye kazandırılması için çalışma yapacaklarını dile getirdi.

İŞADAMINA TEŞEKKÜR

Gecede Ereğli'ye Ana Okulu yapılması için Ereğli Eğitim Vakfı'na 200 bin TL bağışlayan İşadamı Ahmet Utku ve Eşi Gülşen Utku'ya Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız teşekkür etti. Ayyıldız konuşmasında şunları söyledi; "Değerli işadamımız gecenin heyecanı anlamında ilçemize bir anaokulu yaptıracağını söyledi. Ereğli'ye yakışan, buranın tarihine, coğrafyasına ve dolayısı ile bir anlamda da sanat yapısı olabilecek bir okul için sevgili iş adamımız söz verdi. Ben Zonguldak Valisi olarak ve şahsım olarak kendisine teşekkür ediyorum. Hem kendi nesillerinin hatırlayacağı hem de Ereğli'nin evlatlarının hatırlayacağı hayırla anacağı bir okul olmasını şimdiden temenni ediyorum. Allah razı olsun. Allah hayrını kabul etsin. İnşallah bu anaokulu bir başlangıç olur. İnşallah bundan sonra, ilkokul, ortaokul, lise ve belki Üniversite anlamında da devam eder. Belki yurt anlamında da olur diyor. Böyle işadamlarımız kazansın böylelikle Ereğli ve Zonguldak'ımız kazansın. "

Ereğli'de düzenlediği gece nedeniyle Eğitim Vakfı yöneticilerine de teşekkür eden Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız "Ereğli ilçemiz eğitim yatırımları açısında diğer ilçelerimize nazaran nüfusu itibari ile pozitif ayrımcılık yapabileceğimiz bir duruma sahip. Bu sene Ereğli'ye pozitif ayrımcılık yaptık ve kendi emsallerinin biraz üzerine geçmese de aynı seviyeye gelmesi açısından ayrımcılık yaptık. Bunu işadamlarımızı ve hayırseverlerimizi de teşvik etmek için yaptık. Bu anlamda EREMİR Yönetimine de, Amele Birliği yönetimine de teşekkür ediyorum. Burada en güzel örneği yaşatan değerli işadamımıza ben tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

MİLLETVEKİLİNİN OKUL VURGUSU

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, insanların dünyada bırakabilecekleri en kıymetli eserin eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, Zonguldak'ın diğer ilçelerine oranla okul sıkıntısını en fazla yaşayan Ereğli'ye bu yıl ve önümüzdeki yıl ciddi anlamda yatırımlar yapılacağını söyledi. Ereğli'ye anaokulu yapımı için 200 bin TL bağışta bulunan İşadamı Ahmet Utku'ya teşekkür eden Milletvekili Candan şunları söyledi; "Biraz önce Sayın Valim konuşurken aklıma geldi. Hayat karda yürümeye benziyor. Siz yürüdükçe arkanızdan adımlarınızın izleri kayboluyor. Dolayısıyla geldik, yürüyoruz ama arkamıza baktığımız zaman iz bıraktığımızı ve daha da geriye baktığımızda ne izler bıraktığımızı anlayabilmemiz için neler yaptığımıza ve bu dünyada neler yaptığımıza bakmamız gerekiyor. Yoksa bu dünyaya gelen bir yoluyla gidiyor. Ama er ama geç. Bırakabileceğimiz en önemli ve en kıymetli değerlerden bir tanesi de eğitim. Eğitime yapılan yatırım, neslimize yapılan yatırım. Sayın işadamımız bu bağlamda çok doğru bir karar vermiş. Ben gerçekten çok gururlandım. Tabi Kdz. Ereğli bu konuda biraz daha özel bir yer. Zonguldak'ın geneline baktığımızda en fazla okul sıkıntısı yaşayan yerlerden bir tanesi Kdz. Ereğli yanılmıyorsam. Sayın Valimle de bu konuyu konuştuk. Ben huzurlarınızda Sayın Valime de çok teşekkür ediyorum.

Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda yeni okullar yapılması için ciddi biçimde girişimlerde bulunuyoruz. Bu açığı kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ama siz değerli işadamlarımız, değerli hemşerilerimizin eğitime katkılarının daha çok artmasını bekliyoruz. Sevgili işadamımıza çok teşekkür ediyorum ve ben bunun devamının gelmesini bekliyorum. Özellikle ben sosyal sorumluluk diye neredeyse 1,5 yıldır söylüyorum. Sosyal sorumluluk inşallah gerektiği gibi yerine getirilecektir."

Eğitim Vakfı'na Ana Okulu yapılmak üzere 200 bin TL bağışta bulunan işadamı Ahmet Utku ise daha iyi nesiller yetiştirilebilmesi için böyle bir karar adlığını belirterek "Buraya son olarak 1999 yılında ERDEMİR'de 20. Yıl plaketimi almak için gelmiştim. O zaman kim diyebilirdi ki böyle bir ortamda tekrar bulunabileceğimi? Ereğli'de kazandığımız parayı kendimize görevli hissederek Ereğli'ye yatırmayı düşündük. İyi bir nesil yetiştirilebilmesi için böyle bir karar aldık. Allah utandırmasın. Hayırlı olsun"

dedi.

Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen gecede Gurup Ayışığı Türk Sanat Müziği konseri verirken, ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar davetlilerle yakından ilgilendi.

(VK)

25.05.2013 14: 49: 06

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erol Ayyıldız Ercan Candan Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title