Haberler

İnciraltı İmar Planı Tartışmaları

İzmir'in EXPO adaylığı sonrası imara açılan bölgedeki arsa sahipleri, daha önce belirli ölçeklerde imar planları hazırlanmasına rağmen bunların iptali için yargıya başvuran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

İzmir'in EXPO adaylığı sonrası imara açılan Balçova ilçesi İncaraltı bölgesindeki arsa sahipleri, daha önce belirli ölçeklerde imar planları hazırlanmasına rağmen bunların iptali için yargıya başvuran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

İnciraltı Derneği çatısı altında toplanan arsa sahipleri, düzenlediği basın toplantısında büyükşehir belediyesinin mahkemeye iptal başvurusuyla ilgili tutumunun hukukla ve iyi niyetle bağdaşmadığını savundu.

Derneğin avukatı Mustafa Kemal Turan, söz konusu bölgenin Bakanlar Kurulu kararı ile 1991 yılında Turizm Alanı ilan edilmesinden sonra ilgililerin katıldığı çalıştaylarla uzlaşma ile planların hazırlandığını anımsattı.

İnciraltı'nın EXPO alanı ilan edilmesinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkililerinin, İnciraltı bölgesi EXPO planını uluslararası platformlarda tanıttığını hatırlatan Turan, "Büyükşehir belediyesi ve Balçova Belediyesi EXPO süreci bittikten sonra tam tersi bir yöne gitmişlerdir" dedi.

Bölgenin planlanmasıyla ilgili tartışmalarının İzmir'in EXPO'yu kaybetmesinde etkili olduğunu ileri süren Turan, "EXPO adaylığı süreci içinde Aziz Kocaoğlu ve Mehmet Ali Çalkaya'nın plan hakkında olumsuz söylemlerinin, ülke olarak oylamada kaybetmemize neden olup olmadığının soruşturulmasını talep edeceğiz" diye konuştu.

Turan, daha önce açıklanmış plan hakkında yürütmenin durdurulması kararı olmadan belediye başkanlarının olumsuz açıklamalarının bölge halkının mülkiyet hakkına zarar verdiğini dile getirerek, "Bölgeye ilişkin parselasyon planlarını yapma yetkisinin belediyelerden alınarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılması talebiyle ilgili bakanlığa başvurduk" ifadesini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Turan Balçova Yerel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title