Haberler

HEM Kursiyerlerinin Yılsonu Sergisi

Güncelleme:

Hani Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü 8 ay süren çalışmalarını düzenlediği yılsonu sergisi ile vatandaşların beğenisine sundu.

Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2015–2016 Eğitim Öğretim Yılında 8 ay boyunca yapılan çalışmalardan oluşan karma bir sergi açtı. Tarihi Hatuniyye Medresesinde yapılan açılış törenine, Hani İlçe Kaymakamı Tahir İğde, Hani Cumhuriyet Savcısı Fatih Ergül, Hani İlçe Emniyet Amiri Bekir Büyükağaççı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman, Hani ilçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, Şube Müdürleri, protokol üyeleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Beraberindekilerle birlikte serginin açılış kurdelesini kestikten sonra, kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı bütün stantları gezen Kaymakam Tahir İğde, kursiyerlerle ve kurs hocalarıyla sohbet ederek, ürünler hakkında bilgi aldı.

Serginin açılış kurdelesini kesen Hani İlçe kaymakamı Tahir İğde, kursa katılan tüm kursiyer ve onları eğiten öğretmenlerine teşekkür ederek, "Bugün çok güzel bir etkinlik için bir araya geldik. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçemizde gerek mesleki gerek sanatsal gerekse sosyal kurslar olmak üzere birçok kurs açıldı ve bugün bu kursa katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini hep birlikte gezme fırsatı bulduk. Hani İlçe kaymakamı Tahir İğde; Örgün eğitimin dışında özellikle yaygın eğitim olarak da yetişmiş insanlarımızı hayat boyu öğrenme kapsamında kendilerini geliştirmelerini, ifade etmelerini; sosyal, kültürel ve sanatsal beceriler kazanmalarını arzu ediyoruz" dedi.

İpek Halılar Göz Kamaştırdı

Hani İle Kaymakamı Tahir İğde'ye bilgiler veren Halı Dokuma Ustası ve Öğreticisi Mensure Gök, sergide 30'a yakın eserin yer aldığını, bunların da saf ipek, kabartmalı ipek ile ipek ve yün karışımı olduğunu söyledi.

Eserlerin halı, seccade ve tablo olarak sergilendiğini belirten Gök, Halı tezgâhlarımızda ele emeği göz nuru olarak dokunan ve ortaya çıkarılan halılarımızın baskı motif ve duvar resimlerinden oluşan ipek ve yün karışımı tablo halıların da sergide yer aldığı dile getirdi. Sergide ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken hayvan figürlü kabartmalı ipek tabloların 6 ayda dokunduğu ve santimetresinde yüz ilmek bulunduğunu belirten Gök, bu nedenle halıların değerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Sergiyi gezen konuklar ipek kabartmalı tablolar ile minyatür halı tezgahı üzerinde bulunan at, kedi figürünün bulunduğu esere ilgi gösterirken, kadın elinin değdiği her şeyin çok daha güzel olduğunu belirterek, bunda da kadınların zarafetinin ve inceliğinin büyük payı olduğunu söyledi.

Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Kaya, "Kursiyerlerimizin emek vererek yaptıkları böylesine güzel eserleri gördüğümüzde idareci olarak bizlerde mutlu oluyoruz ve kursiyerlerimize katkı sağladığımıza seviniyoruz" dedi. Kaya, bu tür kursların bundan sonraki yıllarda da artarak açılacağını söyleyerek kurs öğretmenleri ile kurslara katılan kursiyerleri tebrik etti.

Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulbaki Üçdağ ise, "Bugün burada toplanmamızın en önemli gayesi yıl boyunca verilen emeklerin nihayetini somut olarak görebilmek. Sizleri, bizlerin çalışmalarımızdan haberdar edebilmektir. Bunun için siz değerli misafirlerimiz şu anda buraya gelerek çeşit çeşit sanatın icra edildiği ve sergilendiği mekânda şahsımda beni, mesai arkadaşlarımı ve emeği geçenleri memnun ettiniz. Bunun için ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Sanat güzellik demektir, Sanat inceliktir. Sanat duyguların aynası, birlik ve beraberliktir. Sanat emektir, alın teridir. Sanat tekâmüldür, yaşamı tamamlayıcıdır" dedi

Hani Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan yılsonu sergisi sergiye katılan protokol ve davetlilere yemek ve içecek ikram edildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title