Haberler

Hedef, 1. Sınıf Sağlık Hizmeti

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü başkanlığında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında özürlü ve engelli hastaların 1.sınıf sağlık hizmetinden yararlanmalarını...

Muğla Sağlık İl Müdürlüğü başkanlığında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında özürlü ve engelli hastaların 1. sınıf sağlık hizmetinden yararlanmalarını sağlayacak protokol imzalandı.

Protokol törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gürsoy Doğan, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Dt. Buket İlikli, Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Nuri Ceyhan, İl Sağlık Müdür Yardımcıları Dr. Sumur Gazezoğlu, Dr. İlker Bay ve Dr. Gülay Tunçay katıldı.

İl Sağlık Müdürü Tekin, Muğla'daki özürlü ve engellilerin de 1. sınıf sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını amaçlayan protokol ile hem hasta ve yakınlarına ekonomik açıdan katkı sağlamak, hem de sağlık hizmeti kalitesinin arttırılmasını amaçladıklarını söyledi. Tekin, "Bugün iki protokol imzalanacak. Birincisi özürlü ve engelli vatandaşlarımızın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak. Artık engelli ve özürlü vatandaşlarımızın İzmir'e, Denizli'ye gitmesini istemiyoruz. Hizmet yerinde verilecek. İkinci protokolümüz de Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Üniversitemizi Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında imzalanacak. Muğla'da sağlık hizmeti kalitesinin arttırılması içen kurumlar arası protokol yaparak Muğla dışına mümkün olduğunca hasta göndermek istemiyoruz. Muğla dışına giden her hasta hem ülke ekonomisine, hem de vatandaşımıza önemli masraflar yüklüyor. Muğla dışına giden her hasta maliyeti arttırıyor ve bu hastalarımız gittikleri illerde zaman harcıyor. Biz Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak kendi kendimize yetecek güçteyiz ve bunu da başaracağız" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Gürsoy Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title