Haberler

Havza'da Gazetecilerden Organ Bağışı

Güncelleme:

Havza'da görev yapan bazı basın mensupları organ bağışında bulundu.

Havza ilçesinde görev yapan bazı basın mensupları organ bağışında bulundu.

Organ Bağışı Haftası nedeniyle İlçe Sağlık Müdürlüğünün Karşıyaka Aile Sağlık Merkezinde açtığı organ bağışı standını ziyaret eden Havza'nın Sesi Gazetesi Temsilcisi Özgür Uyaroğlu ve Havza 25 Mayıs Gazetesi Temsilci Abdurrahman Altun, organlarını bağışladı.

İlçe Sağlık Müdürü Nevin Vural, halkın duyarlılığının ve farkındalığının arttırılmasında basının önemli bir sorumluluk üstlendiği belirterek, "Hafta boyunca çeşitli kamu kuruluşlarını ziyaret ederek organ bağışıyla ilgili bilgiler paylaştık. İlçemizde Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezimize broşürler gönderilerek bilgilendirilme sağlandı. Ülkemizde organ bağışı ve nakli sayısı yetersiz. Bu nedenle bir çok hasta hayatını kaybetti. Bu yüzden organ bağışı ve nakli sayılarını arttırmak bakanlığımızın öncelikleri arasında. Bu sebepten organ bağışı ve naklini yaygınlaştırmak, halkımızda bir farkındalık oluşturmak amacı ile Organ Bağışı Haftası düzenlenmekte. Standımızda 16 kişi organ bağışında bulundu. Siz değerli basın mensuplarına desteklerinizden ötürü teşekkür ederim" dedi.

Havza'nın Sesi Gazetesi Temsilcisi Uyaroğlu organ bağışının önemine dikkat çekerek, "Düzenli bir kan bağışçısıyım. Bazen Kızılay'dan gelen bir mesaj, birilerinin sağlığına kavuşmasına vesile olduğumu haber veriyor. Bu mutluluğun hiçbir şekilde karşılığı yok. Organ bağışı kararı almamda bunun büyük payı oldu. Bir gün hepimiz öleceğiz. Sağlımızda bizlere hayat veren organlarımız bizler ile birlikte toprak olacak. Fakat bağışladığımız organlarımız toprak olmak yerine bir başka kişinin yeniden hayatı olabilir. Bu bilinç içerisinde organlarımızı bağışladık. Tüm halkımızı organ bağışı yapmaya davet ediyorum" dedi.

Havza 25 Mayıs Gazetesi Temsilci Abdurrahman Altun ise organ bağışı konusunun toplumsal bir mesele olduğunu belirterek, "Toplumumuz bu konuda daha bilinçlendirilmeli. Bu şekilde organ bağışı sayısı daha da artacaktır" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Organ Bağışı Haftası Abdurrahman Altun Karşıyaka Havza Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title