Haberler

Hakkari'de 'Ak Gençlik Merkezi' Açıldı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’deki Eğitim ve Davet Gönüllüleri Derneği bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle ‘Ak Gençlik Merkezi’nin proje açılışı yapıldı.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari'deki Eğitim ve Davet Gönüllüleri Derneği bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 'Ak Gençlik Merkezi'nin proje açılışı yapıldı.

AK Gençlik Merkezi'nin açılışını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal birlikte yaptı. ÖNDER Hakkari Şube Başkanı Aydın Çallı, okul müdürleri ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılışın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra konuşan Eğitim ve Davet Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdulmecit Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında Ak Gençlik Merkezi'nin proje açılışını yaptıklarını söyledi. Yılmaz, "Hizmete giren proje amacının dezavantajlı durumda olan 225 gence yönelik satranç kursu, karakter eğitimi, değerler eğitimi, sosyal uyum, aile içi iletişim eğitimleri vermek ve çeşitli sosyal etkinlikler ile kış kampı, ağaç dikme, piknik, satranç turnuvası, okul ziyaretleri, halı saha maçları yapmak sureti ile aidiyet duygularını ve sosyal uyumlarını güçlendirmektir. Karakter ve Değerler Eğitimi Projesi; etkinlikler, oyunlar ve örnek olay yöntemleriyle çocuklara evrensel değerlerin kavratılması ve bu değerleri duygu, düşünce ve davranışlarına yansıtabilmesi amacıyla uygulanan bir rehberlik programıdır. Gerekçesi, özellikle ilimizin içinde bulunduğu konjonktüre bakıldığında yıllardır terör olayları ile gündeme gelmektedir. Terörün oluşturduğu sosyal, ekonomik ve politik faktörler, toplumdaki tüm kesimlerin dezavantajlı konuma düşmelerine neden olmaktadır. Bu kesimlerden en çok etkilenen kesim ise çocuklar ve gençler olduğu da şüphesizdir. Gençlerin gelişim dönemi içinde bulundukları biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler de bu sürece eklenince, dezavantajlı konumları daha da derinleşmektedir. Bu proje gençlerimizin içinde bulunduğu bu dezavantajlı konum düşünülerek hazırlanmıştır. Projenin amacı, dezavantajlı durumda olan 255 gence yönelik karakter eğitimi, değerler eğitimi, sosyal uyum, aile içi iletişim eğitimleri vermek ve çeşitli sosyal etkinlikler yapmak sureti ile aidiyet duygularını ve sosyal uyumlarını güçlendirmektir. Karakter, bir bireyin kendine özgü yapısıdır" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Kızılban Faruk Gürbüz Hakkari Aydın Yerel Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title