Haberler

Güzelbahçe'de Tahtacı Kültür Evi Temeli Atıldı

Güzelbahçe Tahtacı Kültür Evi'nin temeli atıldı.

Güzelbahçe Tahtacı Kültür Evi'nin temeli atıldı. Güzelbahçe Belediyesi tarafından Hacıbektaş-ı Veli Kültür Vakfı'na devredilen Yaka Mahallesi'ndeki arsa üzerine yapılacak olan Kültürevi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, eski milletvekilleri Türkan Miçooğulları, Ahmet Ersin, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, il ve ilçe yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleriyla çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Ali Engin, "Barışın, kardeşliğin egemen olduğu bir ülkede insanların dil, din, ırk ve etnik köken ayırmadan bir arada yaşamasından yana olduğunu belirtti." Ayrıca Güzelbahçe'de böyle bir projeye imza atıldığı için Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi kutladı.

Belediye Başkanı Mustafa İnce de, konuşmasında kısaca dört yıl içinde yaptıkları çalışmaları özetledi ve vatandaşlar arasında ayrım gözetmeden hizmet ettiklerini söyledi. İnce, "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve ınklaplarına, cumhuriyete dün olduğu gibi bugün de sahip çıkacağız."dedi.

İnce, Kültürevi'nin vatandaşların bağışlarıyla inşa edileceğini belirterek herkesten destek beklediklerini ve ilk desteğin belediye meclis üyesi Mehmet Eren'den geldiğini belirterek inşaatın bütün tuğlalarını Eren'in karşıladığını belirtti. Temel atma töreninde semah gösterilerinin yanı sıra ünlü halk müziği sanatçısı Yolcu Bilginç de mini bir konser sundu. Yaka Mahallesi'nde sosyal ve kültürel alanı olarak imar planında yer alan 741 metrekarelik yere inşa edilecek olan iki katlı Kültür Evi'nde konferans salonu, kütüphane, müze, aşevi (mutfak) muhtarlık ofisi ve gasilhane yer alacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Miçooğulları Ahmet Ersin Hacıbektaş Güzelbahçe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title