Haberler

Gümüşhane'de Mahalli Halk Oyunları Yarışması Düzenlenecek

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, 20.Gümüşhane Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm şenliği kapsamında ilçeler, beldeler ve köyler arasında 'Mahalli Halk Oyunları yarışması' yapılacağını söyledi.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, 20. Gümüşhane Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm şenliği kapsamında ilçeler, beldeler ve köyler arasında 'Mahalli Halk Oyunları yarışması' yapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aslan, kendi öz kültürümüz olan halk oyunlarının insanların, geleneksel yapı içerisinde süre gelen yaşam biçimini, inançlarını, sosyal değerlerini, duygu ve düşüncelerini, hareket serisine çevirerek, ritim eşliğinde, ezgili veya ezgisiz, anonim üretimlerle bireysel veya toplu olarak, beden diliyle anlattığını söyledi.

Bunun yanında bu tür yarışmalarla da bunların gelecek nesillere aktarıldığını ifade eden Aslan, ilçeler, beldeler ve köylerin oluşturacağı halk oyunları ekiplerinin listesini en geç 13 Ağustos 2013 tarihine kadar Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne vermesi gerektiğini hatırlattı.

Yarışmaların bar ve horon dalların yapılacağını kaydeden Aslan, bar yarışmasının 15 Ağustos 2013 saat 15.00 da festival alanındaki büyük sahnede, horon yarışmasının ise 16 Ağustos 2013 saat 15.00'da festival alanındaki büyük sahnede yapılacağını belirterek, " Yarışmalarda her ekip kendi müzisyenini getirecek, müzisyen bulma zorluğu yaşayan ekiplere müzisyen desteği festival komitesi tarafından yapılacaktır. Yarışmacı ekipler en az 7 kişiden oluşacak, üst sınır ise serbest olacak. Ekipler tek tip kıyafet olmak üzere istedikleri kıyafetle yarışmaya çıkabilecekler. Yarışmaya katılacak her ekibe katılım plaketi verilecektir. Bar gurubunun birincisiyle horon gurubunun birincisinin performans gösterileri 17 Ağustos 2013'te büyük sahnede saat 16.00 da yapılacak ve her iki dalda, birinci, ikinci ve üçüncü olan ekiplere kupa verilecektir. Ayrıca horon ve bar gurubu birincisi ekiplere 500'er lira ödül verilecek." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Bakmadan Geçme

İtalya-Arnavutluk maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İtalya-Arnavutluk maçı ne oldu? İtalya-Arnavutluk maçı CANLI izle! (EURO 2024) İtalya-Arnavutluk EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? TRT 1 canlı maç izle! İtalya-Arnavutluk CANLI izle! TRT HD kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! İspanya - Macaristan maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İspanya - Macaristan maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Gümüşhane Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Gümüşhane Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Giresun Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Giresun Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Gaziantep Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Gaziantep Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Eskişehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Eskişehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çorum Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çorum Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Erzincan Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Erzincan Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Elazığ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Elazığ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çankırı Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çankırı Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Çanakkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Çanakkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bursa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bursa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Bolu Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Bolu Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
THY 'Baruthane Pilavcısı' Şahin'e 1 yıl boyunca bilet satmayacak

THY "Baruthane Pilavcısı" Şahin'e 1 yıl boyunca bilet satmayacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title