Haberler

Gönüllü Öğretmenler ile Erasmus+ Toplantısı

Türk Ulusal Ajansı tarafından daha önceleri Hayatboyu Öğrenme Programları bünyesinde yürütülen Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius ve Grundtvig programları Erasmus+ (plus) adı altında birleştirildi.

Türk Ulusal Ajansı tarafından daha önceleri Hayatboyu Öğrenme Programları bünyesinde yürütülen Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius ve Grundtvig programları Erasmus+ (plus) adı altında birleştirildi.

Erasmus+ programı ile ilgili Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Yetiş, Ramazan Çoban, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında görevli 30 gönüllü öğretmen ile Vali Yardımcısı Murat Süzen toplantı yaptı.

Toplantıda Erasmus+ ile önceki programlar arasındaki farklılıklara, başvuruların nasıl yapılacağına değinildi. İlk etapta AB hibe programları başta olmak üzere yerel, ulusal ve uluslararası proje hazırlamaya yönelik ve yeni dönem Erasmus+ formatına uygun olarak daha önce Teknik Destek Programı kapsamında İpek Yolu Kalkınma Ajansına sunulan ve kabul edilen Proje Hazırlama Eğitimi Projesi kapsamında 30 gönüllü öğretmeni eğitim verileceği belirtildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projelerinden sorumlusu Ahmet Günaydın, Erasmus+ hakkında sunum yaptı.

Programın temel hedefinin okulların, yerel/bölgesel okul otoritelerinin, öğretmen eğiten kurumların ve bölümlerin ve Avrupa'nın farklı ülkelerdeki okullarla işbirliği yaparak bilgi, beceri ve yeterlikleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak, yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, paylaşılması ve faaliyete geçirmesi olduğunu ifade edildi.

Vali Yardımcısı Murat Süzen konuşmasında, "İlimizde yer alan vatandaşlarımızın hem bireysel hem de mesleki gelişimleri için, gelecekte daha da güçlenmesi için bu programlar son derece önemlidir. Başta öğretmen ve öğrencilerimiz olmak üzere; akademisyen, mesleki eğitim alanında çalışanlar, meslek okulları öğrencileri, çıraklar, yetişkin eğitimi veren kurumların eğitimcileri ve öğreniciler, 13-30 yaş arası gençler, gençlik kuruluşlarının üyeleri ve çalışanları, kısaca eğitim, gençlik ve spor alanında faaliyeti olan tüm kurum kuruluş ve işletmelerin Erasmus+ programının sağladığı fırsatlardan yararlanmak için proje hazırlamaya davet ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Çoban Mustafa Yetiş İpek Yolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title