Haberler

Giresun'da Çanlar Yeni Balık Sezonu İçin Çaldı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yarın açılacak olan yeni balık sezonunu bugünden sembolik olarak açtı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yarın açılacak olan yeni balık sezonunu bugünden sembolik olarak açtı.

Giresun Limanı'nda balıkçılarla bir araya gelen Vali Şahin, "İnanıyorum ki bu sezon balıkçılarımız için son derece bereketli bir sezon olur. Geçen sezon Giresun'da 30 bin Ton balık avı yapıldı. İnşallah bu yıl daha fazla istihsal olacağına inanıyorum" dedi.

Giresun'da Su Ürünleri Birliği'nin kurulabilmesi için 7 derneğin gerekli olduğunu kaydeden Şahin "Şuan 5 dernek hazır fakat 2 dernek olmadığı için Giresun Su Ürünleri Birliği'ni kuramıyoruz. O yüzden sizden istirhamım nasıl yaparsanız yapın, Giresun'a Su Ürünleri Birliği'ni mutlaka kuralım.

Yasalara uygun bir şekilde yasak olan balıkları avlamadan güzel ve bereketli bir sezon diliyorum" diye konuştu.

Şahin, Giresun'a 2 yeni balıkçı barınağı yapılacağı sözünü de verirken, balıkçı teknesinin çanını çalarak sembolik olarak yeni balık sezonunu açtı ve "Vira bismillah" dedi.

Öte yandan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin daha sonra Giresun Kızılay Şubesi'nin Bulancak Durağı mevkiine kurduğu 'Kanteyner'in açılışını da gerçekleştirerek kendisi de kan verdi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title