Haberler

"Genç Avrupalı Tır Sürücüsü" Yarışmasının Antakya Etabı Tamamlandı

Ağır Ticari Araç Kullanıcılarının Yol Güvenliği Konusundaki Bilinç Düzeyini Artırmayı Amaçlayan "Genç Avrupalı Tır Sürücüsü" Yarışmasının Antakya'da Yapılan 4. Etabı Tamamlandı.

Ağır ticari araç kullanıcılarının yol güvenliği konusundaki bilinç düzeyini artırmayı amaçlayan "Genç Avrupalı TIR Sürücüsü" yarışmasının Antakya'da yapılan 4. etabı tamamlandı.

Türkiye distribütörlüğü Doğuş Otomotiv tarafından yürütülen Scania'nın düzenlediği, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği'nin (IRU) desteklediği ''Genç Avrupalı TIR Sürücüsü'' yarışmasının 4. bölgesel eleme etabı, Hatay Gümrük Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Toplam 15 TIR sürücüsünün katıldığı yarışmada, yarışmacılara ilk olarak sürüş güvenliği konusunda teorik bir eğitim verildi. Bu eğitimde verilen bilgilerin sınanması amacıyla yapılan teorik sınavda alınan puanlar, yarışmacıların ilk etap puanlarını oluşturdu. Daha sonra ise, yarışmacıların manevra yetenekleri ve ekonomik sürüş becerileri değerlendirildi. Yarışma sonunda Yahya Altunköse birinci, Yusuf Demirbilek ikinci, Uğur Aba ise üçüncü oldu.

"Genç Avrupalı Tır Sürücüsü" yarışmasının 2005 yılı Türkiye birincisi İsmail Babacan (Antakya), 9 Haziran'da İstanbul'da yapılacak Türkiye finalinde elemelere katılmadan direkt yarışacak.

(OK-MT-Y)

16.05.2007 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title