Haberler

Gelinkaya Köyü Sakinleri Alt Geçit İstiyor

Kütahya merkeze 30 kilometre mesafedeki Gelinkaya köyü sakinleri, yol yapım çalışmaları sonucu yolun ikiye bölünmesi ve bölünen yola bariyer konulması sonucu köyün ikiye bölünmesi, bölünen yolla birlikte köyün diğer yanında kalan yolun karşısındaki camiye geçmek için her gün canlarını tehlikeye atarak bariyerleri aşarak yolun karşısına geçmek zorunda kalıyorlar.

Kütahya merkeze 30 kilometre mesafedeki Gelinkaya köyü sakinleri, yol yapım çalışmaları sonucu yolun ikiye bölünmesi ve bölünen yola bariyer konulması sonucu köyün ikiye bölünmesi, bölünen yolla birlikte köyün diğer yanında kalan yolun karşısındaki camiye geçmek için her gün canlarını tehlikeye atarak bariyerleri aşarak yolun karşısına geçmek zorunda kalıyorlar.

Her an ölümle burun buruna gelen yolun iki tarafında da yerleşimi ve bir tarafında camisi bulunan Gelinkaya köylüleri alt geçit istiyor. Yol verilmediği, alt geçit yapılmadığı için kum torbalarının üzerine çıkarak demir bariyerleri aşan köylüler, "Bir baza olur, bir can kazaya kurban giderse sorumlusu tüm yetkililerdir" diyorlar.

Gelinkaya köyü sakinleri, "Bizim köyümüz eskiden yukarıdaydı. Ancak yıllar önce köylülerimiz, arazilerimizin bulunduğu şimdiki bulunduğu yerde yerleşmeye başladılar. Yolun kenarına da hem köylülerimizin ibadetlerini karşılamaları hem de gelip geçenlerin camimizden yararlanması için yol kenarına camimizi yaptık. Burada aynı zamanda buz gibi suyu olan gürül gürül akan çeşmemiz var. Çeşmenin kenarına köylülerimiz organik olarak ürettiği ürünleri satıyor. insanlar burada durup hem dinleniyor, hem alışveriş ediyorlar. Ancak Gelinkaya köylüleri olarak bizler buranın tam karşısında yani yolun karşısında yere yıllar önce yerleştik. Yol yapımına kadar bir sorunumuz yoktu ama yol yapımıyla birlikte sorunumuz başladı. Yapılan yolda bizim karşıdan karşıya nasıl geçeceğimiz düşünülmedi. Yol bırakılmadı. Biz her gün karşıdan karşıya geçerken canımızı tehlikeye atıyoruz. Koyduğumuz kum torbalarının üstüne çıkarak demir bariyerleri aşıyor, her an bir kaza ile karşı karşıya kalarak, canımızı tehlikeye atarak yolun karşısına, camiye geçiyoruz. ya da yolun diğer tarafına arazilerimize geçiyoruz. Bu unutulan yolun bir gün bir can almasından endişe ediyoruz. Derhal buraya güvenli bir yol, alt geçit istiyoruz. Burada her an kaza tehlikesi var. Herhangi bir kaza olması durumunda tüm yetkililer sorumludur. Bir kaza olmadan, bir canı kazaya vermeden önce burada alt geçit istiyoruz" dediler.

"HER AN TEHLİKE"

Köyün muhtarı Muammer Gül de, "Bizim köyümüzün yerleşimi yolun altında ve üstünde olmak üzere iki kısım. Eski yol varken yoldan geçmek kolaydı. Hayvanlarımızı diğer yana rahat geçirebiliyorduk. Camimiz yolun karşısında. İhtiyarlarımız her gün beş vakit camiye geçmek için bu demir bariyerleri kum torbalarının üzerinden aşarak geçiyorlar ve her an kaza ile karşı karşıya kalıyorlar. Burada her an bir kaza olabilir. Can tehlikesi var. Gerekli yerlere yazılı ve sözlü müracaatta bulunduk ama herhangi bir sonuç alamadık. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Burada bir köy var. Yolun iki tarafından yerleşimimiz var camimiz yolun diğer tarafında. Buraya mutlaka yol olması, daha güvenli olması için alt geçit olması gerekir. Aksi takdirde burada olacak bir kazada sorumlular en üstten en alta kadar görevlerini yapmayan, burada köy olduğunu ve geçit olması gerektiğini düşünmeden proje yapan ve proje onay veren herkes sorumludur. Sesimize cevap vermeyen herkes sorumlu olacaktır" şeklinde konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gelinkaya Kütahya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

koçaklı mustafa:

köyü ikiye bölmüşler insanların hayatını hiçe saymışlar hemde koçak -adaköy-haydarlar-nuhören- yenice yolu var orada karşıdan karşıya geçit bile koymamışlar yolun karşısına geçmek için kireç köyüne gitmek gerek kışın karda saten o rampada kazalar çok oluyor yol buzluyor nasıl bir yol yapıyorlar akıl almıyor planı çizenin gözleri körmüş sanırım o kadar köy yollarını görmiyecek şekilde

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title