Haberler

Fulya Öztürk deprem bölgesinde yaşadıklarını anlattı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgeye giderek yaptığı canlı yayınlar ile depremin sebep olduğu yıkımı ekrana getiren Gazeteci Fulya Öztürk, yaşadıklarını katıldığı programda anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, bölgeye giderek yaptığı canlı yayınlar ile depremin sebep olduğu yıkımı ekrana getiren Gazeteci Fulya Öztürk, yaşadıklarını katıldığı programda anlattı.

Gazeteci Fulya Öztürk, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın yaptığı "Neler Oluyor Hayatta" programının konuğu oldu. Asrın felaketinin yaşandığı 6 Şubat'tan bu yana deprem bölgesinde olan ve ilk günden itibaren binlerce acıya, onlarca kurtuluşa tanıklık eden CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, 63 gün boyunca bölgede yaşadığı tüm olan bitenleri anlattı.

Öztürk, depremi öğrendiği ilk anı şöyle anlattı: "6 Şubat'ta 4'ü 21'geçe telefonum çaldı. Saat 4.17'de deprem oldu. Hatay'dan çok sevdiğim abim aradı. "Yıkıldık, annenleri ara Fulya Adana'yı ara" dedi bağırıyordu. Ben yataktan fırladım, bembeyaz oldum. İstanbul Havalimanı kapalıydı pistler kar altındaydı ve nasıl gideceğimizi bilmiyorduk."

Bölgede yaşanan sıkıntılardan, oradaki vatandaşların ihtiyaçlarına kadar pek çok konuya değinen Öztürk, zaman zaman da duygusal anlar yaşattı.

Öztürk sözlerine şöyle devam etti: "O acının ağırlığı var üstümde, eski neşem yok. Zaten orada ağlamadım. O günden beri insanların içinde hep kendimi tuttum, güçlü görünelim dedim. Unutmamak lazım, başka memleket yok. Yemektir, erzaktır onlar dışında elbette ihtiyaçlar var. İç giyim konusunda ihtiyaç var ama insanlar konuşmak, sohbet etmek istiyor. En çok buna ihtiyaçları var. Kendi canımı geçiyorum, ilerde basın mensubu arkadaşlar vardı, onlara ne oldu acaba, iyiler mi dedim. Ben hiç o kadar çaresiz kalmadım. Enkazdan bir bebek çıkardılar, babası yanıma koştu, "beni hastaneye götür" dedi. "Yol bilmiyorum ambulans yok, gel bizim arabaya" dedim bebeği aldık, babasının kucağında ölmüş gibiydi. Hayatımda hiç bu kadar çaresiz kaldığımı hatırlamıyorum o an ambulans olmak istedim, doktor olmak istedim."

Acının duraklarından Maraş, Hatay, Adıyaman'da yüzlerce olaya tanıklık eden Öztürk, "Ceset kokusuyla umut kokusunun birbirine karıştığı bir yerdi buralar" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Fulya Öztürk Deprem Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title